Biz Tech web portal powered by vidi logo2

IBM rastom prihoda u drugom kvartalu nadmašio očekivanja analitičara Istaknuto

IBM rastom prihoda u drugom kvartalu nadmašio očekivanja analitičara

IBM je poslovnim rezultatima u drugom ovogodišnjem tromjesječju nadmašio očekivanja analitičara. Ostvarili su 18,75 milijardi američkih dolara prihoda (naspram prognoziranih 18,29 mlrd. USD), za tri posto više nego u istom razdoblju 2020. godine.

Bio je to najveći rast prihoda za IBM u zadnje tri godine. U prethodnom kvartalu zabilježili su rast od 0,9 posto, piše CNBC.

Rast će, očekuju u Velikom Plavom, biti nastavljen do kraja 2021. godine, potaknut okruženjem koje pogoduje potrošnji zbog toga što se gospodarstvo ponovno pokreće u brojnim dijelovima svijeta. Također, proizvodnja i tržišta se oporavljaju nakon karantene zbog suzbijanja širenja koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Prednjače poslovne usluge

IBM-ov odjel Global Technology Services, u kojem se bave uslugama, outsorcingom i podrškom, ostvario je 6,34 mlrd. USD prihoda. Od ovog se odjela očekuje nastavak dobrih poslovnih rezultata jer bi do kraja godine trebao ponuditi novi proizvod Kyndryl.

Odjel Cloud & Cognitive Software, u kojem je tvrtka Red Hat, zabilježio je 6,1 mlrd. USD prihoda, uz rast od šest posto.

Još se većim rastom mogu pohvaliti u odjelu Global Business Service, gdje su prihodi dosegli 4,34 mlrd USD uz povećanje od blizu 12 posto. U IBM-u takav rezultat pripisuju ubrzanju digitalne transformacije uz pomoć računalnog oblaka i umjetne inteligencije.

Ogranak koji se bavi hardverom donio je 1,71 mlrd. USD, uz pad prihoda od sedam posto, koliko je bilo i očekivano.

Tijekom drugog tromjesječja IBM je potrošio 1,75 mlrd. USD na preuzimanja, najviše od trećeg kvartala 2019. godine kada su platili 34 mlrd. USD na akviziciju Red Hata. Tijekom ove godine kupili su tvrtke myInvenio, Turbonomic i Waeg.

Također su najavili tehnologiju dva-nanometarske izrade procesora, kao i nove značajke za softver Watson Studio namijenjen modeliranju, koji se temelji na umjetnoj inteligenciji.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next