Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Koje ljetne prakse nude domaće ICT tvrtke 2022 godine Istaknuto

Koje ljetne prakse nude domaće ICT tvrtke 2022 godine

Gdje obaviti ljetnu praksu! IT kompanije koje su među prvima prihvatile hibridni rad iz vlastitog doma mijenjaju trend te vraćaju svoje radnike u urede. Jesu li sada više tražene ljetne IT prakse za studente, te gdje obaviti ljetnu praksu?

Nekad su jedini problemi studentima viših godina bili pronaći prvi posao i skupiti prva radna iskustva. Prije dvije godine, gotovo preko noći, sve se promijenilo i uobičajene ljetne prakse i stažiranja svele su se na tek nekolicinu najupornijih poslodavaca koji su svim naporima odolijevali novim okolnostima. Prakse su bile smanjene, kao i interakcija među postojećim zaposlenicima, te brojnim pogodnostima koje smo ranije uzimali zdravo za gotovo.

Prvi spoj s poslodavcem

Poslovica kaže da je od kolijevke do groba, najljepše đačko doba. U današnje vrijeme, ta poslovica je vrlo diskutabilna, jer upravo je završetak dugotrajnog školovanja i početak karijere nevjerojatno iskustvo koje obilježava većinu nas. Onaj prvi dodir s poslovnim svijetom, s korporativnom kulturom i radom na projektima koji nas oblikuju i koji imaju stvarni utjecaj na tuđe živote, bilo da se razvija proizvod ili usluga. Poslovno okruženje se u posljednjih dvadeset godina značajno promijenilo i sad studenti istaknutih fakulteta biraju poslodavce, a ne obratno. Mi smo odabrali najpoželjnije poslodavce hrvatske tech scene i pitali ih što ove godine spremaju za studente.

Kao i obično, pregled odgovora tvrtki koje organiziraju ljetne prakse formirali smo u obliku lako pregledne tablice s ključnim informacijama za studente koju ćete pronaći na linku https://issuu.com/vidi.biz/docs/ljetne_prakse_2022 ili na slici ispod.

LjetneItPrakse2022

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next