Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bogat program na Danima otvorenih prozora FER-a Istaknuto

Bogat program na Danima otvorenih prozora FER-a

Povodom održavanja ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu, od 19. do 21. studenoga, Fakultet elektrotehnike i računarstva osmislio je bogat online program pod nazivom „Dani otvorenih prozora“!

Na Internetskoj stranici Dana otvorenih prozora sve zainteresirane, a prije svega maturante i buduće FER-ovke i FER-ovce, dočekat će mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija o FER-u, uvjetima upisa, studijskim programima (uključujući i naš dislocirani Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku), ali i niz interaktivnih sadržaja poput razgovora sa studentima i studenticama FER-a, predstavljanja odabranih studentskih radova te kvizova i turnira!

FER je već otprije poznat po studentskim startupima, čija će se iskustva moći poslušati izravno od njihovih kreatora jer predstavljamo uspješne startup projekte „Smart Traffic“ i „Urban Oasis“. Svi zainteresirani će moći popričati i s istraživačkim timovima koji se bave robotikom, razvojem videoigara i izgradnjom pravog svemirskog satelita.

Kao i obično, super FER nagrade čekaju znalce koji se žele okušati u srazu mozgova na online kvizovima, a za prave gamere pripremljena su i tri turnira – League of Legends, šah i igru GO. U četvrtak, 19. studenoga, započinje program s turnirom u šahu u 10.15 sati. Prijavite se na vrijeme i osigurajte svoje mjesto u finalu!

Ove godine predstavlja se šest studentskih radova koji će u tri dana trajanja Smotre biti demonstrirani ukupno čak 36 puta! To su društvene igre Jamb i Mundus, Lansiranje rakete, znanstveni rad „Are you Human? Detecting Bots on Twitter Using BERT“, Projekt aksijalnog motora s permanentnim magnetima te Zbirka online.

Ne smijemo zaboraviti novu emisiju prvog hrvatskog fakultetskog podcasta – „podkist“ u kojoj su Ferovci ugostili prodekanicu za nastavu, izv. prof. dr. sc. Mihaelu Vranić, a ujedno ekskluzivno najavljuju premijeru i još jednog, potpuno novog podcasta – „ŽensCast“. U njemu će doc. dr. sc. Lana Horvat Dmitrović govoriti kako je biti cura na FER-u, o matematičkim predmetima na prvoj godini FER-a te antistres programu mindfulness koji provodi za studente i studentice FER-a.

Događanja možete pratiti i na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next