Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatska tvrtka Citus u Londonu osvojila dva najviša priznanja za rješenje Istaknuto

Hrvatska tvrtka Citus u Londonu osvojila dva najviša priznanja za rješenje

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu hrvatska tvrtka CITUS osvojila je dva najviša priznanja za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije - Gold Award i Platinum Award.

 

ITE 2020 (International Invention and Trade Expo) je međunarodna izložba inovacija pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA, koja je okupila inovacije iz 20 država iz cijeloga svijeta i 400 izlagača uz iznimno jaku konkurenciju britanskih inovatora. Značaj ove izložbe je i u velikim komercijalnim mogućnostima koje pruža hrvatskim inovatorima i poduzetnicima. Ujedinjeno Kraljevstvo, kao domovina najvećih dostignuća tehničkog stvaralaštva, nije samo povijesno značajan inovatorski cilj, nego britansko tržište danas pruža velike poslovne mogućnosti.

„Fantastičan je osjećaj osvojiti ovakva dva priznanja u tako velikoj i jakoj konkurenciji. London je uvijek atraktivan i privlačan, i inovatorima, i poduzetnicima zbog velikih mogućnosti komercijalizacije inovacija. Izuzetno sam ponosan na CITUS-ov tim i bez njega ništa od ovog ne bi bilo moguće. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji.“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke CITUS.

Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije omogućava inovativnu interakciju, na relaciji čovjek - računalo, kroz personalizaciju komunikacije koja je, u isto vrijeme, i individualna i anonimna.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, u realnom vremenu, ovo rješenje detektira i prepoznaje dobnu skupinu, spol, dimenzije i proporcije ljudskog tijela, te druga obilježja osobe. Ti podaci čine tzv. biometrijski otisak osobe i vežu se za jedinstveni, ali anonimni, identitet koji se bilježi u računalni sustav, zajedno s drugim podacima koji čine profil osobe.

Anonimizacija identiteta se postiže asimetričnom enkripcijom biometrijskog otiska, s time da se ne pamte nikakvi dodatni osobni podaci osobe, a integritet se osigurava primjenom Blockchain tehnologije. Korištenjem anonimnog, ali individualiziranog identiteta, osoba „otključava“ pristup raznim sadržajima kojima se pristupa isključivo kroz autentifikaciju.

Svi prikupljeni podaci su sukladni GDPR-u. Ovo rješenje omogućava anonimizaciju identiteta korisnika za potrebe segmentacije tržišta i implementacije programa vjernosti. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja itd.. To su samo neka od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

CITUS-ov tim, u proteklih 20 godina, diljem svijeta osvojio je više od 70 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next