Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Konica Minolta na krilima digitalne transformacije Istaknuto

Konica Minolta na krilima digitalne transformacije

Čak i ako odemo na drugi kraj svijeta, digitalna revolucija omogućuje nam sve mogućnosti pravog ureda.

Digitalna transformacija ne mijenja samo način na koji koristimo usluge, već i način na koji sami radimo. Kao što je umjesto odlaska u poslovnicu banke, dovoljno na zaslonu pametnog telefona upaliti aplikaciju, tako nije više nužno ograničiti rad u uredu na striktnu lokaciju tvrtke. U vrijeme pametnih telefona, tableta i laptopa otvara se mogućnost slobodnog rada u pokretu.

Čak i ako u stilu digitalnih nomada odemo na drugi kraj svijeta, digitalna revolucija omogućuje nam sve mogućnosti pravog ureda, kakvog poznajemo u našoj svijesti.

Radno mjesto budućnosti

Što čini pametnu tvrtku koja promišlja o konkurenciji u visoko digitaliziranom društvu? Agilna kompanija traži konkurentne prednosti za svoju organizaciju i timove. Klasični način rada transformira se uvođenjem novih alata i tehnologija, a samim time se ostvaruju preduvjeti za digitalna radna mjesta budućnosti.

surreal 2094510

Rad u uredu više se ne odnosi na fizičku lokaciju ureda, već je mnogo važnije ono što radimo. Nije presudno da li to radimo u uredu ili u pokretu.

Na što prvo pomislimo kada govorimo o radnom mjestu budućnosti?

Kada čujemo pojam radno mjesto budućnosti o čemu prvo pomislimo? Netko zamišlja pješčanu plažu, ležaljku, a netko hi-tech futuristički ured s hrpom naprednih tehnoloških rješenja.

Lokacija zapravo uopće nije važna, jer radno mjesto budućnosti zapravo definira alate i rješenja s kojima radimo, bez obzira na vrijeme i mjesto.

Announcement V1

Rješenje ‘sve-u jednom’

Radno mjesto budućnosti pojednostavljuje informacijsku tehnologiju kroz „sve-u-jednom“ sustav koji na jednostavan način udružuje hardver, softver i usluge u jedno rješenje koje nudi jedan dobavljač.

Kako izbjeći zamke? Što kada je tehnologije previše?

Konstantan napredak tehnologija omogućuje razvoj novih alata i rješenja koja znatno olakšavaju rad. Na taj način dobivamo učinkovitije, povezanije i transparentnije radno okruženje, ali postoji zamka preopterećenja tehnologijom, implementacije nepotrebnih ili nepovezanih tehnoloških rješenja. Na taj način učinak može biti upravo suprotan od željenog.

Kako izbjeći ovu zamku? Potrebno je odabrati pravog partnera.

Sve što ured treba, na jednom kvadratnom metru

Platforma Workplace Hub koju je razvila Konica Minolta u suradnji s partnerima Acronis, Canonical, Elastic, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Oracle Dyn, Science Logic, ServiceNow i Sophos nudi sveobuhvatnu informacijsku infrastrukturu s poslužiteljem, višenamjenskim pisačem, WLAN-om i softverskom platformom, sve na površini od samo jednog kvadrata.

Iako prostorno mala, platforma omogućuje širok spektar usluga

Digitalna transformacija i Industrija 4.0 pojmovi su koji uključuju korištenje najmodernijih alata i rješenja koji omogućuju učinkovitije poslovanje.

Modernizacija IT sustava je apsolutno neophodna

Razloga za modernizaciju je više. Ukoliko ne napredujete na području modernizacije sustava, a drugi na tome rade počet ćete zaostajati i postat ćete nekonkurentni. Male i srednje tvrtke za učinkovito natjecanje na tržištu trebaju napredna rješenja koja ujedno zadovoljavaju kriterije sigurnosti, upravljanja IT infrastrukturom i dostupnosti te upravljanja poslovnim informacijama.

technology 4256275

Mnoge tvrtke kao dobra rješenja vide one koje kombiniraju informacijsku tehnologiju s oslanjanjem na cloud rješenja. Pri njihovom mišljenju na taj su način zajamčena najveća fleksibilnost i pouzdanost.

Prema nedavnom istraživanju Konica Minolte, trećina ispitanika u malim i srednjim poduzećima vjeruje da problemi s IT-em dovode do viših troškova, niže produktivnosti i smanjenja kvalitete rada.

Modernizacija IT sustava smanjuje sve veću složenost IT-a i omogućuje učinkovitije upravljanje alatima, uslugama i uređajima.

Konica Minolta razumije potrebe malih i srednje velikih tvrtki, koje imaju sve manje sredstava za praćenje i provedbu inovacija u IT području, za praćenje sigurnosnih prijetnji i regulatornih zahtjeva poput GDPR-a.

Jeste li spremni na budućnost i digitalnu transformaciju? (RE)THINK IT i budite u tijeku s modernom tehnologijom koju Vam donosi KONICA MINOLTA! Više informacija pronađite na web stranici: www.konicaminolta.hr i postanite dio nove generacije na krilima digitalne revolucije: Ready, steady, PRINT.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next