Biz Tech web portal powered by vidi logo2

NOVI VIDI: Usporedni test soundbar sustava Istaknuto

NOVI VIDI: Usporedni test soundbar sustava

Testirali smo ponajbolje soundbar sustave, isprobali je li 8 GB memorije dovoljno današnjim grafičkim karticama i provjerili kakve performanse nude dva različita high-end prijenosnika.

U novom broju časopisa VIDI za srpanj 2024. pripremili smo vam obilje tema i testova, među kojima se ističu usporedni test najboljih soundbar sustava, test dva vrhunska i skupa prijenosnika, kao i detaljni testovi istih modela grafičkih kartica s 8 i 16 GB memorije.

naslovnica_vidi_340_za_najavu_novog_broja_na_vidilabu.jpg

Među sadržajima novog broja preporučamo:

Usporedni test: Soundbar sustavi

usporedni_test_soundbar_sustava_za_najavu_broja_navidilabu_vidi340_1.jpg

Nabavili ste novi televizor nakrcan mogućnostima i tehnologijom, ali ste primijetili da je zvuk "samo" dobar, ali ne i odličan. Tu će vam pomoći soundbar sustavi koji upotpunjuju iskustvo gledanja sadržaja i poboljšavaju kvalitetu zvuka u vašem dnevnom boravku.

Hardver tema: prenosivost ili performanse

prenosivost-ili-performanse-tema-hardver-za-najavu-novog-broja-vidi40-za-vidilab-hehe.jpg

Testirali smo dva vrhunska prijenosna računala za vrlo različite tipove korisnika. Saznajte prednosti i mane laptopa fokusiranih na prenosivost u odnosu na one koji ganjaju performanse.

Hardver tema: Videomemorija grafičkih kartica

videomemorija-grafičkih-kartica-vidi340-za-najavu-novog-broja-za-vidilab-2.jpg

Odlučili smo istražiti koliko je videomemorije potrebno za gaming na modernim mainstream grafičkim karticama. Testirali smo dva ista modela - jedan s 8, a drugi sa 16 GB.

VIDI.edu

vidi.edu-za-najavu-novog-broja-na-vidilabu-vidi-340.jpg

U 15. izdanju našeg tradicionalnog pregleda najboljih tech fakulteta i učilišta VIDI.edu donosimo vam uvide u implementaciju AI-a u kolegije i studijske programe, ali i izazove pri korištenju.

REPORT: COMPUTEX TAIPEI 2024

izvještaj-computex-taipei-2024-za-vidilab-za-najavu-novog-broja-vidi-340.jpg

Ovogodišnji Computex sajam na Tajvanu  prema očekivanjima je čitav bio u znaku umjetne inteligencije koja se sa servera u oblaku preselila direktno na čipove i računala korisnika. Pogledajte s čime se diče AMD, Intel, Qualcomm, Nvidia i drugi veliki tech igrači.

PC Play recenzija: XDefiant

pcplay-recenzija-xdefiant-za-vidilab-za-najavu-novog-broja-ividja-vidi-340.jpg

Posjetite dobro poznate, ali i neke nove, lokacije iz Ubisoftovih igara u ovoj besplatnoj pucačini iz prvog lica. Akcija je u XDefiantu brza i neprestana, što ju čini idealnom dozom adrenalina za duge ljetne dane.

Hardver recenzija: Kingston Workflow stanica

kingston_workflow_stanica_rewcenzija_za_najavu_novog_broja_vidija_za_vidilab_vidi_340.jpg

Modularnost ovog uređaja pretvara čitač SD kartica u čitavu radnu stanicu za prijenos podataka na računalo ili prijenosni disk.

Animafest Zagreb 2024

animafesrt-za-vidilab-vidi-340-za-najavu-novog-broja.jpg

34. festival animiranog filma u Zagrebu tradicionalno je okupio radove i poznata lica iz svijeta animiranog filma. Hype oko AI-a se u animaciji stišao, ali je i dalje pronašao svoje mjesto na ovogodišnjem festivalu.

Softver: Top 10 ranjivosti Low-code aplikacija

softver-top-10-ranjivost-low-code-no-code-aplikacija-za-najavu-novog-broja-za-vidilab-vidi-340.jpg

Popularne low-code i no-code platforme na kojima i oni bez tehničkog zaleđa mogu razviti aplikacije imaju mnogo prednosti, ali i niz sigurnosnih zamki. Saznajte kojih deset ranjivosti su najčešće kod takvih platformi.

Osim tih tema, u časopisu ćete pronaći i brojne druge hardverske i softverske recenzije, vijesti iz svijeta, Hrvatske i znanosti,  a tu su i uobičajene rubrike poput Vidi doktora i Makove kolumne.

VIDImo se!

na vrh članka