Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatske IT tvrtke HSM i IDE3 ciljaju na globalno tržište Istaknuto

Hrvatske IT tvrtke HSM i IDE3 ciljaju na globalno tržište

HSM, jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija, akvizicijom tvrtke IDE3 nastoji stvoriti novu vrijednost kroz komplementarne poslovne modele, uz naglasak na zajednički sustav vrijednosti i kulture koju planiraju dalje razvijati.

HSM je tvrtka s dugogodišnjim iskustvom na tržištu, a ističu se u distribuciji rješenja kao što je Adobe, za koji su vodeći nezavisni distributer u istočnoj Europi, te u implementaciji Salesforce CRM i Google Workspace rješenja, zahvaljujući čemu su se pozicionirali kao jedna od najsnažnijih tvrtki u regiji.

Ne čudi što su kao svog partnera za daljnji rast i razvoj odabrali IDE3 koji se ističe razvojem vlastitih inovativnih rješenja, poput sustava za elektroničko glasovanje FairVotes, kao i specijalizacijom u područjima poput IT sigurnosti, što postaje sve važnije na današnjem tržištu.

Jakov Urbanke

„Raduje nas što je Ivan Hendija prepoznao HSM kao komplementarnog partnera s kojim IDE3 dijeli ambiciju daljnjeg rasta, kao i vrijednosti i kulturu koje ćemo zajedno graditi. Od prvog trenutka vidjeli smo da nas povezuje ne samo tehnologija, već i svijest o važnosti našeg društvenog angažmana, poput podrške udruzi Kompići, koju ćemo nastaviti podupirati zajedničkim snagama,” izjavio je Jakov Urbanke, direktor kompanije HSM.

„U HSM-u smo pronašli partnere s kojima dijelimo vrijednosti, kulturu, način na koji radimo. Suradnju vidimo kao spajanje poslovnih vizija, dobrog odnosa s partnerima i zaposlenicima, sa značajnom dozom društvene odgovornosti. Zato sam siguran da ćemo udruženim snagama nastaviti razvijati projekte i rješenja koja vrijednost donose i našim zaposlenicima i našim korisnicima. U isto vrijeme, očekujemo kako će nam ova sinergija otvoriti nove prilike i omogućiti snažniju konkurentnost na globalnom tržištu“, izjavio je Ivan Hendija, osnivač i direktor tvrtke IDE3.

Ivan Hendija

Udruživanje HSM i IDE3 omogućit će daljnji razvoj i proširenje usluga za postojeće i nove klijente. Zajednički pristup klijentima omogućava im da ponude naprednija rješenja i isporuče kompleksnije projekte, čime postaju relevantniji igrači na tržištu IT usluga.

„Akvizicije o kojima često čitamo u posljednje vrijeme, koje provode inozemni investitori, potvrda su kvalitete domaćih IT stručnjaka. No, smatram da lokalne sinergije imaju dodatnu draž i posebnu vrijednost za naše tržište. Ovo povezivanje donosi vrijednost našim zajedničkim klijentima, kao i zaposlenicima koji će raditi na još inovativnijim i kvalitetnijim projektima Veliku zahvalnost dugujemo g. Anti Mandiću, našem zajedničkom mentoru u sklopu kluba poduzetnika Sentor, koji je prepoznao potencijal ove suradnje, kao i odvjetničkom društvu Dominković i Osrečak na izuzetnom profesionalizmu i podršci prilikom naše prve akvizicije“, dodao je Urbanke.

Udružena tvrtka sada broji gotovo 60 zaposlenika, uz godišnji prihod veći od 20 milijuna eura, te klijente i partnere u više od 30 zemalja. Ovim korakom postaju još relevantniji partner u području IT usluga i spremni su za nove izazove i projekte koji će oblikovati budućnost industrije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next