Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Google bi mogao napraviti rebrand Barda i uklopiti ga u AI model Gemini Istaknuto

Google bi mogao napraviti rebrand Barda i uklopiti ga u AI model Gemini

Prema dokumentu koji je procurio na X, nekadašnji Twitter, Google planira uvesti neke značajne promjene u svoj alat za umjetnu inteligenciju Bard već ovog tjedna.

Planovi, koji još nisu javno potvrđeni, navodno uključuju promjenu naziva Barda u Gemini. Bilo bi logično da Google to učini, makar iz razloga jednostavnosti - tvrtka je predstavila svoj novi multimodalni model umjetne inteligencije Gemini krajem 2023. i počela ga integrirati u neke od svojih proizvoda, uključujući Bard.

Popis promjena koji je podijelio razvojni programer Android aplikacija Dylan Roussel datiran je 7. veljače, a također napominje da će plaćeni napredni paket Gemini postati dostupan u isto vrijeme. Također se spominje da će aplikacija Gemini za Android biti „uskoro dostupna“.

Prema dokumentu, Gemini Advanced će korisnicima omogućiti pristup Ultra 1.0 modelu Geminija, koji je „znatno sposobniji za izuzetno složene zadatke poput programiranja, logičkog zaključivanja, praćenja nijansiranih uputa i kreativne suradnje“. Bit će dostupan u više od 150 zemalja i optimiziran za engleski jezik na početku. Također, prema popisu promjena, s ovom verzijom, Gemini će se proširiti i na Kanadu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next