Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Jiří Dvorjančanský: Što donosi 2024. Istaknuto

Jiří Dvorjančanský: Što donosi 2024.

Predsjednik Uprave tvrtke A1 Hrvatska otkrio nam je koji će trendovi obilježiti telekomunikacijsko tržište i digitalna rješenja.

Telekomunikacijsko tržište ostat će konkurentno i dinamično. Sve su veći zahtjevi privatnih i poslovnih korisnika, ne samo za brzinama, nego za stabilnom i sigurnom vezom, kao i dodatnim uslugama koje obogaćuju korisničko iskustvo.

Što se tiče poslovne domene, zasigurno će se nastaviti trend potražnje za ICT rješenjima s naglaskom na cyber security te uslugama data centra. Razlog je efikasnije i sigurnije poslovanje u Cloudu. A1 Hrvatska za sve to ima rješenje, od sveobuhvatnog cyber security portfelja, najmodernijeg data centra do usluga u Cloudu.

 CEO-predictions-2024.png

S druge strane, privatnim korisnicama već smo dali najveću fleksibilnost na tržištu, ali im ponudili i mnogobrojne dodatne usluge i servise za kojima raste potražnja. Osim osiguranja ekranaputnog osiguranjapomoći u kućiSafeNet mrežne zaštite od online kompromitacija, najavili smo i partnerstvo s najpopularnijom globalnom streaming platformom Netflix.

Sve su to odgovori na kontinuirane promjene potreba korisnika. Također, A1 Hrvatska nastavlja sa značajnim investicijama u korisničko iskustvo te izgradnju i razvoj mreža.

Prošlu godinu završili smo s rekordnim investicijama u Hrvatskoj. Jedan od prioriteta kompanije je ulaganje u izgradnju najveće gigabitne fiksne mreže koja će uskoro biti dostupna u 800 tisuća kućanstava te u modernizaciju i izgradnju mobilne mreže pa A1 5G sada pokriva 92% populacije. Uz nastavak ubrzane izgradnje, 2025. A1 gigabitni kućni internet obuhvatit će milijun kućanstava, što je 70% svih kućanstava u Hrvatskoj.

Također, A1 optička mreža već je sada u stanju podržati kapacitet 50 Gbps i spremna je za potrebe korisnika u budućnosti. Optičku gigabitnu mrežu gradimo i uz pomoć EU fondova za 45 tisuća kućanstava na širem području KaštelaIvanić-Grada i Solina. Upravo za projekt razvoja širokopojasnog pristupa internetu u Solinu, Europska komisija nam je dodijelila prestižni European Brodband Award.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next