Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Otpustili polovicu zaposlenika tvrtke Bandcamp za prodaju indie glazbe Istaknuto

Otpustili polovicu zaposlenika tvrtke Bandcamp za prodaju indie glazbe

Jedna od najgorih godina za tehnološke radnike nastavlja se viješću da je otprilike polovina zaposlenika Bandcampa dobila otkaz.

Zaposlenici Bandcampa šire tu vijest putem društvenih medija.

Epic Games je kupio platformu za indie glazbu Bandcamp još 2022. godine za nepoznat iznos prije nego što ju je prodao tek nešto više od godinu dana kasnije.

Krajem prošlog mjeseca, Epic Games je otpustio 16 posto svojih zaposlenika, odnosno 830 zaposlenika, zbog prekomjernog trošenja, kako je opisao izvršni direktor Tim Sweeney. Epic je također objavio da će prodati tvrku Bandcamp, na čijoj se platformi prodaje indie glazba, kalifornijskoj glazbenoj kompaniji Songtradr. U toj objavi, Epic je otkrio da će dodatnih 250 ljudi napustiti Epic ili putem ponuda od Songtradr-a ili putem prodaje Epic-ovog SuperAwesome oglašavačkog poslovanja. Zaposlenici koji nisu dobili ponude od Songtradr-a obaviješteni su danas i bit će izloženi programima otpremnina.

U e-mailu poslanom portalu The Verge, Songtradr je potvrdio da je 50 posto zaposlenika Bandcampa dobilo ponude za pridruživanje Songtradr-u i ponovno potvrdio svoju posvećenost održavanju Bandcamp iskustva nepromijenjenim.

Izjava Songtradr-a također je potvrdila da je kupnja Bandcampa dovršena, ali nije potvrdila hoće li dobrovoljno priznati sindikat Bandcampa koji su zaposlenici osvojili ranije ove godine, unatoč pritiscima zaposlenika i zajednice oko Bandcampa.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next