Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Zaokret u PayPalu: Omogućit će prijenos kriptovaluta na druge platforme Istaknuto

Zaokret u PayPalu: Omogućit će prijenos kriptovaluta na druge platforme

PayPal će korisnicima omogućiti prijenos bitcoina i drugih kriptovaluta na digitalne novčanike izvan te tvrtke.

Nova će značajka isprva biti dostupna pojedinim korisnicima u Sjedinjenim Državama, da bi tijekom nadolazećih mjeseci postala dostupnom svim korisnicima PayPala u SAD-u.

PayPal je počeo omogućavati prodaju, kupovinu i pohranu bitcoina, ethera, bitcoin casha i litecoina u listopadu 2020. godine. Ali, sve dosad nije bilo moguće premještati digitalnu kriptoimovinu izvan PayPalove platforme, piše Reuters, iako su korisnici to u više navrata tražili. Od sad će biti moguće premjestiti ih u druge servise, poput primjerice mjenjačnice Coinbase.

Promjena strategije

Od prošle godine tržište kriptoimovine zabilježilo je povećano zanimanje ulagača, među kojima su i veliki igrači u svijetu rizičnih ulaganja, poznate i slavne osobe... Cijene takvih valuta i dalje su prilično nestabilne, a ulaganje u njih visoko rizično.

PayPal je nedavno postao prvom tvrtkom koja je dobila puno službeno odobrenje za transakcije kriptovalutama u New Yorku. Dosad su imali uvjetnu dozvolu za obavljanje poslova te vrste.

Dio je to promjene poslovne strategije, piše Bloomberg. Umjesto privlačenja milijuna novih korisnika, u PayPalu sad nastoje potaknuti postojeće korisnike na češću uporabu njihove aplikacije i značajki koje nudi. Pokazalo se, naime, kako prosječni prihod po aktivnom korisničkom računu dvostruko je veći kad korisnici posegnu za nekim od tih servisa.

U PayPalu su također razmatrali pokretanje vlastite kriptovalute (stablecoina), a zanima ih i kako povezati korisnike s webom3.

Usprkos problemima s kojima se tržište kriptovaluta susreće u zadnje vrijeme, PayPal će nastaviti povećavati tim zadužen za kriptovalute jer očekuju kako će značajan dio trgovine i plaćanja u budućnosti biti obavljan digitalnim valutama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next