Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Rimac privukao još pola milijarde eura ulaganja Istaknuto

Rimac privukao još pola milijarde eura ulaganja

Rimac Grupa je u novoj rundi ulaganja prikupila pola milijarde eura. Glavni investitori su japanski SoftBank i Goldman Sachs.

Pet stotina milijuna eura ulaganja serije D namijenjeno je pokretanju serijske proizvodnje i novih proizvodnih procesa u tvrtci Rimac Technology.

No, također je u planu zapošljavanje minimalno 700 novih djelatnika do kraja ove godine i otvaranje novih ureda u Europi, kao i dovršetak novog sjedišta tvrtke nadomak Zagreba. Uz sjedište bi trebali biti izgrađeni tvornički pogoni, skladišta, uredi i laboratoriji. Završetak gradnje planiran je za iduću godinu, kada bi to trebao postati najvećim poslovnim kompleksom te vrste u Hrvatskoj, piše CBNC.

Bit će nastavljena proizvodnja Nevere, električnog automobila vrijednog 2,4 milijuna USD, kao i niza novih modela za Bugatti.

Vrijednost tvrtke dvije milijarde USD

U najvećem dosad ulaganju u Rimac Grupu dosad SoftBank sudjeluje putem svog fonda Vision 2, a Goldman Sachs preko ogranka Asset Management. Priključili su se i dosadašnji investitori, među kojima su Porsche i Invest Industrial.

Vrijednost Rimac Grupe novom je investicijskom rundom dosegnula dvije milijarde američkih dolara. Mate Rimac trebao bi zadržati najveći vlasnički udio u toj tvrtci.

Rimac Technology jedan je od dva glavna odjela Rimac Grupe. Drugi je Bugatti Rimac, u kojoj 45 posto udjela drži Porsche (inače dio Grupe Volkswagen).

Rimac Technology bavi se proizvodnjom baterijskih sustava, električnih pogonskih sklopova, sustava i komponenata za korisnička sučelja. Osim Porscheu, partner su brojnim drugim automobilskim brendovima, među kojima su Ferrari, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz, Renault, Automobili, Pininfarina, Koenigsegg i Aston Martin.

Rimac je prošle godine pristao preuzeti kontrolni udio u francuskom proizvođaču ekskluzivnih automobila Bugatti, koji je dugo bio pod okriljem Volkswagen Grupe.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next