Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Rimac i Bugatti iz tvrđave Lovrijenac zajedno u nove pobjede! Istaknuto

Rimac i Bugatti iz tvrđave Lovrijenac zajedno u nove pobjede!

Na specijalno događanje koje se održalo na utvrdi Lovrijenac u Dubrovniku, Mate Rimac i ekipa su helikopterima dovezli Rimac Neveru, Bugatti Chiron i Porsche Taycan, kao ilustraciju objave novog partnerstva.

Ukratko rečeno, Rimac i Bugatti se udružuju u novu kompaniju koja će nositi ime Bugatti Rimac d.o.o., a vodit će je Mate Rimac kao glavni izvršni direktor. Rimac Grupa će biti većinski dioničar s udjelom od 55%, dok će Porsche zadržati postojeći udjel od 24% u Rimac Grupi i steći udjel od 45% u novoj kompaniji Bugatti Rimac d.o.o.

Time se završava transformacija Rimac Automobila iz ambicioznog startupa u etabliranog globalnog igrača automobilske industrije, a dosadašnja kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije odvojene kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Rimac Dubrovnik

Komentirajući današnju objavu, Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Automobila rekao je: „Ovo je uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako malo vremena, ali ovaj novi projekt podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka osvojili smo povjerenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi. S Neverom smo također dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visoko kvalitetni. Bugatti ima više od jednog stoljeća iskustva u inženjerskoj izvrsnosti, ali i jednu od najimpresivnijih linija automobila."

Bugatti Rimac

“Nedavno smo predstavili svoj najnoviji hiperautomobil, Neveru, što je naišlo na pozitivne reakcije stručnih medija i automobilskih entuzijasta u cijelom svijetu. Stoga sam iznimno uzbuđen zbog potencijala koje donosi kombiniranje znanja, tehnologije i vrijednosti ova dva nevjerojatna branda u stvaranju nekih uistinu posebnih projekata u budućnosti. Osim stvaranja novih i uzbudljivih automobila, želimo stvoriti i iznimno uspješnu i profitabilnu tvrtku koja će biti uspješna i idućih 100 godina."

Oliver Blume, predsjednik Uprave tvrtke Porsche AG: „Kombiniramo snažnu Bugattijevu stručnost u poslovanju s hiperautomobilima s ogromnom inovativnom snagom Rimca u vrlo obećavajućem području elektromobilnosti. U ovaj zajednički pothvat Bugatti unosi svoj brand bogate tradicije, proizvode koji su ikone, bazu vjernih kupaca i globalnu mrežu zastupstva. Osim tehnologije, Rimac unosi i novi razvojni i organizacijski pristup."

Bugatti Rimac 4

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave za financije i informatiku Porsche AG. "Prvi udjel u Rimcu kupili smo još prije tri godine i od tada smo ga sukcesivno povećavali. To nam je omogućilo da u ranoj fazi izgradimo blizak odnos s Matom i njegovim visokoinovativnim timom", kaže Meschke. "Sada imamo koristi od ulaganja. Rimac nam pomaže svojim znanjem kako bismo uspješno uveli u budućnost emotivan i važan brend Grupe. Jako sam ponosan i sretan što smo ovo zajedničko ulaganje doveli do kraja unatoč brojnim izazovima. Ovo je važan dan za Bugatti, Porsche i cijelu Volkswagen grupu. "

Snimku čitavog događanja na Lovrijencu možete pogledati u ovom videu.

 

Video sadržaj

{com/watch?v=hhUI6XmnTh8remote}https://www.youtube.com/watch?v=hhUI6XmnTh8{/com/watch?v=hhUI6XmnTh8remote}
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next