Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nokia vodi na listi povjerenja u Android telefone Istaknuto

Nokia vodi na listi povjerenja u Android telefone

Nokia je prema istraživanju Counterpoint Researcha prva na ovogodišnjoj listi zbog sigurnosti, kvalitete izrade i uređaja koji preporučuju tvrtke.

Prema najnovijem izvještaju Counterpoint Researcha, Nokia telefoni vode na ovogodišnjoj rang-listi povjerenja za Android telefone zbog sigurnosti, kvalitete izrade i uređaja koji preporučuju tvrtke. Time je Nokia već drugu godinu zaredom pretekla najveća imena u mobilnoj industriji.

U priopćenju Nokije se posebno ističe da je u vrijeme kada se svijet prilagodio novo normalnom COVID-19 vremenu, ali i cyber kriminalu, potreba za sigurnošću pametnog telefona najvažnija, jer je 39% mobilnih korisnika imalo ugroženu sigurnost (izvješće The Verizon Mobile Security Index Report). Rezultati istraživanja App Annie pokazuju da se uporaba poslovnih aplikacija povećala za 220% u prvoj polovici 2020. godine (u odnosu na 2019. godinu), dok podaci PwC-a pokazuju da se 1/5 zaposlenika osjeća izloženo kibernetičkom kriminalu.

Europolovo nedavno izvješće o procjeni prijetnji organiziranog kriminala putem interneta (IOCTA) također je analiziralo trend rasta kriminalnih operacija povezanih s internetom, a stručnjaci vjeruju kako se predviđa da će globalna potrošnja kibernetske sigurnosti doseći gotovo milijardu dolara u borbi protiv prijetnji (Darius McDermott, FundCalibre).

NokiaHMD Trust Ranking 3

Adam Ferguson, globalni voditelj product marketinga u HMD Globalu, domu Nokia telefona osvrnuo se na rezultate Counterpointa: "Na početku našeg putovanja - kada smo lansirali svoje prve pametne telefone 2017. godine - obećali smo da će iskustvo na Nokia pametnim telefonima biti čisto, sigurno i uvijek ažurno. Vodili smo industriju i od tada smo i dalje posvećeni isporuci do tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i dvije godine ažuriranja OS-a osiguravajući ljudima da mogu izvući više iz svojih Nokia telefona kroz duži vremenski period. Drugu godinu zaredom istraživanje je prepoznalo našu predanost pružanju iskustva koje s vremenom postaje sve bolje - osiguravajući da Nokia pametni telefon pruža sigurno, pouzdano softversko iskustvo na koje uistinu možete imati povjerenja".

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next