Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Axilis otvara nov ured u Zagrebu Istaknuto

Axilis otvara nov ured u Zagrebu

Jedna od najbrže rastućih hrvatskih tvrtki, agencija za dizajn i razvoj softvera Axilis opet je prerasla svoj dosadašnji te je otvorila nov poslovni prostor u Zagrebu. Ovo je treći po redu Axilisov ured u Zagrebu i zamišljen je tako da bude uređen prema potrebama i željama zaposlenika, po uzoru na slične urede u SAD-u, kao što je, uostalom, i Axilisov ured u New Yorku.

Prema Deloitteovoj ljestvici Axilis se nalazi na 22. mjestu najbrže rastućih tvrtki u srednjoj Europi i na trećem mjestu u Hrvatskoj.

Bruno Kovačić osnovao je Axilis prije punih 5 godina, a u novi je zagrebački ured htio prenijeti dio kulture i atmosfere ureda vodećih tehnoloških tvrtki u SAD-u: “Tehnološke kompanije u svijetu vode brigu o svojim zaposlenicima i jako im je važno kako se osjećaju na poslu. Iako je taj trend u hrvatskim uredima još relativno nov, imao sam jasnu viziju što želim postići u novom uredu.”

Axilis novi ured 2

Inspirirani njujorškim i bostonskim uredima, Kovačić i njegov dizajnerski tim dizajnirali su ured u industrijskom stilu. Nakon prerastanja dosadašnjih ureda, Kovačić je odlučio da će novi biti multifunkcionalan: „Dugo sam raspravljao s dizajnerima interijera kako dizajnirati ured u kojem će zaposlenici željeti raditi i odlučio sam investirati u novi prostor. Kvaliteta rada mi je vrlo važna. Kako bi pojedinačno, ali i timski bili što konkurentniji i uspješniji, svojim zaposlenicima želim pružiti najbolje uvjete za rad. Iz iskustva znam da je svaki put prilikom useljenja u novi prostor porasla produktivnost, ali i opće zadovoljstvo članova tima.”

Uz prostran zajednički „open space“ prostor za rad, ured ima kuhinju nešto većih dimenzija, dnevni boravak - ili kako ga Axilisovci zovu “chill zona”, sobu za sastanke, dvije Skype sobe, kreativni kutak s ploča-zidom za crtanje i direktorov ured.

Kuhinja je gotovo centralna prostorija u rasporedu ureda. Osnivač Axilisa nije želio običnu kuhinju niti izgledom niti ograničenom ulogom – samo za zajedničke obroke, već ugodnu i zvučno izoliranu prostoriju gdje se održavaju tjedni meetupovi. Kovačić dodaje: „Tjedni interni meetupovi koje mi nazivamo “Chch” već su postali sastavni dio kulture Axilisa, a uskoro će postati javni što me posebno veseli jer vjerujem da će teme biti vrlo interesantne programerima i studentima koji će moći ponešto i naučiti.“

Axilis novi ured 3

Osim u kuhinji, kave i čajevi se ispijaju i u „chill zoni“ zavaljeni u vrećama za sjedenje u raznim bojama. U pauzama je moguće igrati i pikado. No, uz red druženja i zabave dolazi i red rada. Za sve one kojima treba mir i tišina bilo za koncentraciju ili konferencijske pozive, u uredu postoje dvije Skype sobe i prostorija za sastanke. Sve su tri zvučno izolirane i ograđene staklenim stijenama kako se ne bi narušio open space ureda.

U Axilisu vjeruju da opuštena atmosfera u uredu zaposlenike čini sretnima i zadovoljnima i da ih dodatno motivira na rad. Axilis konstantno raste i traži nove članove ekipe s kojima će brainstormati uz igranje pikada.

Axilis novi ured 4

Više o Axilisu možete pronaći na web stranici, a novosti i oglase za posao na Facebook stranici, Twitteru, Instagram i LinkedIn profilu.

PR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next