Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Odabrane najbolje mobilne aplikacije na natjecanju TVZ Mc2 2016 Istaknuto

Odabrane najbolje mobilne aplikacije na natjecanju TVZ Mc2 2016

U prostorijama Inovacijskog centra HUB385 u petak 13. svibnja održano je finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija – TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2), kada je deset najboljih timova po kriterijima organizatora predstavilo svoje aplikacije.

Natjecanje u organizaciji Studentskog zbora TVZ-a je krajem siječnja započelo 165 studenata, koji su nakon usmjerene edukacije zvane TVZ Mc2 Bauštela i niza partnerskih predavanja, sredinom ožujka od Udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx dobili temu ovogodišnjeg natjecanja, a to je bila – hrana. Uslijedilo je 45 dana za osmišljavanje i izradu aplikacija, uz još jedan posjet ZIP-u i cjelovečernje mentoriranje zainteresiranih partnera. Podršku i partnerstvo je ovome natjecanju dalo 20 tvrtki, koje su osim stručnih i zanimljivih predavanja osigurale i nagradni fond za najbolje.

TVZ Mc2 2016 Finale, uzvanici i partneri. Foto: A.Biloš

Na otvaranju je u ime rukovodstva Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, dekanica prof. dr. sc. Slavica Ćosović-Bajić zahvalila studentima i partnerima na uloženom vremenu i predanom radu u podizanju nove generacije mladih i sposobnih stručnjaka koji već danas mogu na tržište rada, a Damir Popović, član izvršnog odbora Udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx, nakon što je s pažnjom podgledao sva predstavljanja i popričao s većinom natjecatelja se u potpunosti složio s dekanicom: „Natjecatelji su me svojim vrlo profesionalnim nastupom i kvalitetom predstavljenih aplikacija oduševili i u praksi dokazali kako još tijekom studija, u samo 6 tjedana, uz sve svoje studentske obaveze mogu napraviti prava mala korisna remek djela“ – zaključio je uz čestitke organizatorima.

TVZ Mc2 2016 Finale, Finalisti spremni za demo aplikacija. Foto A.Bi

Ocjenjivanje je bilo anonimno te se sa zanimanjem uživo pratilo, a identitet najboljih otkriven je tek po završetku glasovanja svih 12 prisutnih partnera: APIS IT, CISEx, Citus, Combis, CROZ, Infinum, Megatrend, Microblink, minus5, Mobendo, mStart i Span.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Aldo Topić, Tomislav Bradač i Blaženko Davidović za aplikaciju Chefito. Drugi, uz nagradu od 5.000 kuna su s aplikacijom NomNom bili Vedran Vidaković, Martina Majcenović i Denis Maček, koji je dobio i posebnu nagradu za najbolji dizajn, dok su treće mjesto i 3.000 kuna osvojili Marko Dobrinić i Aron Belsö s aplikacijom kupNjam. Četvrti su bili Marijan Šikić, Vitomir Magjer i Sanja Bietić (AppPetEat), a peti Filip Vinković, Kristian Oslaković i Luka Mitak (Drinks4You).

Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja na konferenciji MobilityDay u rujnu, a kakvi su im planovi za budućnost saznat će se uskoro.

Sve se aplikacije mogu vidjeti na stranicama TVZ Mc2.

TVZ Mc2 2016 Finale, Treće mjesto - kupNjam. Foto: V.Viskov

TVZ Mc2 2016 Finale, Drugo mjesto - NomNom i najbolji dizajn - Denis Mač

TVZ Mc2 2016 Finale, Prvo mjesto - Chefito. Foto: V.Viskov

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next