Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Siemens održao interaktivnu tehnološku izložbu svojih rješenja

Vizija 2020. – Siemens iskustvo. Vizija 2020. – Siemens iskustvo.

Kompanija Siemens je 4. prosinca u zagrebačkom HNK predstavila izložbu kojom je kroz 12 eksponata animiranih aplikacijama proširene stvarnosti prikazala svoja rješenja u područjima od ključne važnosti za ovu organizaciju kao i svoje strateške odrednice za naredni period. Uz svaki od 12 eksponata, posjetitelji su mogli dobiti detaljno pojašnjenje za svaki, te projekciju njihove namjene. Naime, zahvaljujući aplikacijama proširene stvarnosti, Siemensovim proizvodima u područjima elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije omogućeno je da 'izađu' iz okvira eksponata te približe svoju svrhu i karakteristike posjetiteljima. Tako smo preko aplikacije 3D naočala doživjeli pogled od 360 stupnjeva s vrha vjetroturbine na Sjevernom moru.

Siemensove vjetroturbine stvaraju veliku iskoristivnost te su manje podložne promjenama u odnosu na druge obnovljive izvore energije, a u kompaniji trenutno rade na različitim načinima kako bi pomogli smanjiti troškove energije iz vjetroturbina na moru. Uz to, aplikacijom 3D naočala smo pogledali i unutrašnjost izgradnje tunela Gotthard Base u Švicarskoj, koji koristi Siemensovu tehnologiju kontrole i pruža tunelu sva relevantna izvješća o sustavima i kvarovima.

Ostale smo eksponate Siemensovih tehnologija virtualno razgledali tako da smo tabletom prešli preko izloženog plakata s određenom vrstom tehnologije, te se na tabletu automatski aktivirao 3D pregled namjene određene tehnologije. Tako se, primjerice, preko eksponata za softver 'Digital-twin' ispred nas sklopio 3D Ghibli, najnoviji model poznate talijanske auto-kompanije Maserati, koji koristi Siemensov softver za konstruiranje svojih Ghibli modela. Također, dok smo gledali eksponat HVDC tehnologije, namijenjenu za prijenos električne energije, na tabletu se izmjenjivala istosmjerna i izmjenična struja.

"Osjećamo se neizmjerno ponosnima što možemo predstaviti ovakvu izložbu. Vizija 2020. definira poduzetnički koncept koji će Siemensu omogućiti da dosljedno zauzme privlačna područja rasta, na održiv način ojača svoju osnovnu djelatnost te prestigne konkurenciju kada je riječ o učinkovitosti i izvedbi. To je naš put prema dugoročnom uspjehu," izjavila je Sonja Nušinović Popovac, voditeljica Službe komunikacija u Siemensu te dodala: "Zahvaljujem se svima koji su svojim angažmanom omogućili održavanje izložbe 'Vizija 2020. – Siemens iskustvo.', kao i onima koji su svojim prisustvom izrazili podršku našem poslovanju."

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next