Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Metronet u 2015. povećao broj poslovnih korisnika

Predsjednik Uprave Metroneta Željko Lukač Predsjednik Uprave Metroneta Željko Lukač

Metronet je u prvih devet mjeseci 2015. nastavio s rastom ključnih financijskih pokazatelja, a u segmentu poslovnih korisnika, ostvaren je rast broja korisnika od 8% i rast prihoda od 2% u odnosu na isti period prošle godine. Postignuta razina prihoda od poslovnih korisnika u prvih devet mjeseci 2015. iznosi 144,6 milijuna kuna. Rast broja korisnika dolazi najviše iz segmenta srednje velikih i malih tvrtki, što je u skladu s fokusom Metroneta na taj segment u 2015. Rastu prihoda najviše doprinosi rast prihoda od usluga za prijenos podataka, širokopojasnog pristupa Internetu te IT usluga u oblaku. U istom je periodu ostvarena EBITDA od 67,5 milijuna kuna, odnosno narasla je za 1%. 

Uz nastavak rada na povećanju broja korisnika, u prvih devet mjeseci 2015. su provedene aktivnosti na razvoju ljudskih resursa, posebice u segmentu tehničke podrške korisnicima i prodaje, s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluge i pripreme kompanije za novu fazu rasta. Povećanje broja zaposlenih u navedenim segmentima Društva i značajna ulaganja u edukaciju zaposlenika rezultirali su povećanjem troškova zaposlenika od 10% u odnosu na prvih devet mjeseci 2014. Ove troškove i ulaganja Metronet ocjenjuje nužnim kako bi po kvaliteti usluga već u Q4 2015. i u 2016. ostvarili daljnji rast broja korisnika, prihoda i dobiti.

Treći kvartal 2015. je obilježila objava partnerstva s Microsoftom, s kojim je Metronet kao prva kompanija u Hrvatskoj ušao u novi Microsoftov CSP (Cloud Solution Provider) program, što mu kao jedinom CSP partneru na hrvatskom tržištu daje mogućnost prodavanja cjelokupnog Microsoftovog portfelja usluga u oblaku.

Zato je značajan dio vremena i resursa tijekom 2015. posvećen edukaciji zaposlenika i pripremi kompanije za povećanje aktivnosti u prodaji IT usluga u oblaku, kako bi se partnerstvo s Microsoftom u narednom periodu pretočilo u financijski rezultat.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next