Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nove tehnologije u studijskim programima - VIDI.edu Istaknuto

Nove tehnologije u studijskim programima - VIDI.edu

Istražili smo za VIDI.edu, koji popularni hrvatski HI-TECH fakulteti prilagođavaju svoj kurikulum najnovijim tehnologijama poput generativnog AI-a.

U našem tradicionalnom posebnom prilogu VIDI.edu istražili smo na koji način IT fakulteti i učilišta u Hrvatskoj prilagođavaju svoje kolegije i studijske programe uslijed rapidnog razvoja novih tehnologija i pojave fenomena poput generativnog AI-ja i strojnog učenja, ali i ostalih smjerova koji se brzo razvijaju unutar STEM obrazovanja.

AI i znanost o podacima najsnažnije utječu na kurikulume

Dok je za opću javnost pojava generativnih AI modela bio šok koji je izazvao strah za radna mjesta, takve nove tehnologije nisu novitet za fakultete i visoka tech učilišta. U našem tradicionalnom posebnom prilogu, koji broji već 14 godina, istražili smo koje nove tehnologije uklapaju u svoje studijske programe te kolegije i kako.

U tradicionalnom posebnom prilogu posvećenom najboljim tehnološkim fakultetima i učilištima, koji ima tradiciju dugu 14 godina i izgrađene odnose s akademskom zajednicom, studentima i vodećim tehnološkim tvrtkama, istražili smo koje tehnologije i na koji način tech učilišta i fakulteti uklapaju u svoje studijske programe i kolegije. U svijetu u kojemu je moguće na petoj godini učiti o tehnologiji koja pri upisu fakulteta nije niti postojala, zanimalo nas je koje to ključne nove tehnologije ili pristup studiranju imaju pojedine STEM obrazovne institucije koje ih izdižu iznad konkurencije. Budućim studentima će te informacije pomoći u odabiru studija koji ima najbolje šanse pripremiti ih za dinamičnu karijeru u STEM područjima u kojima se tehnologije stubokom mijenjaju ili nastaju nove nevjerojatnom brzinom.

Koji fakulteti i na koji se način prilagođavaju, pročitajte u cijelosti na ovoj poveznici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next