Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI 333: Božićni šoping i 333 savjeta za svakog geeka Istaknuto

VIDI 333: Božićni šoping i 333 savjeta za svakog geeka

Složili smo mali moćni PC Build, saznali što se isplati kupiti za Tech Božić, dobili obilje savjeta i trikova za svakog geeka, saznali kako postati bijeli haker...

U novom broju časopisa VIDI br. 333, posljednjem za 2023. godinu, donosimo vam prigodnu temu "Palac gore za blagdansku tech kupnju", kako biste mogli lakše odlučiti s kojim komadom hardvera se isplati počastiti, a tu je i možda pomalo neočekivana tema broja u kojoj je glavna zvijezda naš ekspertni VIDI tim redakcijskih doktora i specijalista za određena tech područja koji je naelektrizirao svoje moždane sinapse ne bi li ispalio neurone prema moždanim memorijskim spremištima i dosegnuo najbolje savjete koje može s vama podijeliti javno i legalno.

1

Ako ste dobili 13 plaću, nagradu za predani rad, plavu ili sivu kuvertu, ili ste jednostavno uštedjeli koji euro za sklapanje novog računala koje neće zauzimati puno mjesta a pružit će vam vrhunske performanse za rad i zabavu, za vas smo složili upravo takav mali moćni Mini PC Build koji će vam poslužiti kao referenca.

Među sadržajima novog broja izdvajamo:

TEMA BROJA: 333 savjeta VIDI doktora

2

Na jubilej 20 godina njegove virtualne ordinacije, VIDI doktor vas časti jednom velikom "geek kuharicom" u kojoj ćete naći savjete, recepte i trikove koje svaki geek mora znati.

Mini PC Build

3

VidiLAB se ponovno uhvatio u koštac sa slaganjem malca koji iz malog i atraktivnog kućišta izbacuje puno sličica u sekundi. Kao što je i običaj kod gaming računala, sve se vrti oko grafičke kartice.

Tema: Božićni palac gore za kupnju

4

Napravili smo pregled najboljih uređaja za blagdansku tech kupovinu i podijelili ih u šest kategorija za božićni šoping bez puno stresa.

Postanite white-hat haker

6

Možda se čini neobično na prvu, ali učenjem osnova hakiranja, naučit ćete puno o sigurnosti na internetu, te otkud prijetnje vrebaju. Upravo to su pripremili stručnjaci iz organizacije OWASP koji će vas pretvoriti u white-hat hakere.

Programiranje: Copilot

7

Dok se mnogi brinu oko toga hoće li AI zamijeniti ljude i oduzeti im poslove, unazad par godina razvijeni su mnogi AI alati koji će olakšati posao programerima, a najpoznatiji takav alat je GitHub Copilot.

Hardver recenzija: Asus ROG Strix G16

5

Nova inačica popularnog gaming laptopa od Asusa slijedi provjerenu formulu koja uključuje aktualan i moćan hardver, veći 16-inčni ekran, te odlične gaming performanse.

VIDI X radionica: prototip robota za igranje tenisa

9

U novoj VIDI X radionici donosimo vam još jedan diplomski rad realiziran uz pomoć VIDI X mikroračunala u kojoj možete naučiti kako sastaviti, a zatim i isprogramirati mobilnog robota.

PC Play recenzija: Call of Duty: Modern Warfare III

8

 

U novom CoD-u napucavamo se na starim mapama u novom ruhu. Zvuči li to zbunjujuće? I nama je. 

Mada su velike blagdanske teme "popapale" veliki broj stranica našeg časopisa, u VIDI 333 smo uspjeli nagurati i obilje drugih tema, testova, vijesti, a tu je i svemirska kolumna našeg Maka u kojoj ćete saznati kakvu to novu strukturu gradi Europa u svemiru.

10
 

Sretni vam blagdani i VIDImo se!

VIDI_-_Sretni_blagdani_i_2024_6.gif

na vrh članka