Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft odvaja Teams od Office365 paketa u Europi Istaknuto

Microsoft odvaja Teams od Office365 paketa u Europi

Ovaj potez dolazi nakon istraživanja Europske komisije u prakse tvrtke Microsoft.

Microsoft napokon ispunjava obećanje koje je dao u travnju kad je najavio da će konačno odvojiti Teams od Office 365 i Microsoft 365 paketa za produktivnost diljem Europske unije. Ovaj potez slijedi trogodišnju sagu koja je započela kada je Slack podnio prigovor na protiv-monopolske prakse protiv svog konkurenta, tvrdeći da je uključivanje Teamsa u ove pakete bilo nezakonito i da je Microsoft blokirao neke ljude u pokušaju da se riješe tog programa.

Ovaj tehnološki div je napokon pristao odvojiti Teams od svojih paketa za produktivnost ranije ove godine, ali je rekao da je „nejasno“ kako će se to dogoditi. Zatim je u srpnju Europska komisija izgleda postala nestrpljiva i pokrenula istragu o tome je li uključivanje Teamsa u pakete za produktivnost suprotno pravilima EU o konkurenciji.

Sada se čini da Microsoft pokušava biti korektan i riješiti Europsku komisiju sa svojih leđa. „Prepoznajemo svoju odgovornost kao vodeći pružatelj tehnologije u podršci zdravom konkurentska okruženju. Cijenimo jasnoću koja se pojavila u vezi nekoliko zabrinutosti nakon opsežnih i konstruktivnih razgovora s Europskom komisijom“, rekla je Nanna-Louise Linde, potpredsjednica za europske poslove Microsofta, u blog objavi kojom je najavila odluku. „S obzirom da su nam razjasnili neke stvari, smatramo važnim da počnemo poduzimati konkretne korake kako bismo se pozabavili tim zabrinutostima. To činimo ne s uvjerenjem da će to nužno riješiti sve zabrinutosti, bilo Europske komisije ili naših konkurenata, ali smatramo da je ovo konstruktivan korak koji može početi voditi ka odmah vidljivim i značajnim promjenama na tržištu“.

Pa, sada postoji i kada i kako. Počevši od 1. listopada, Microsoft 365 i Office 365 trebali bi biti dostupni po 2 € manje mjesečno ili 24 € tijekom cijele godine za korisnike u Europskom ekonomskom prostoru (EEA) ili Švicarskoj. Teams bi također trebao biti dostupan samostalno po cijeni od 5 € mjesečno ili 60 € godišnje. Svi koji su prethodno kupili paket za produktivnost mogu i dalje platiti cijeli paket ili prebaciti se na plan bez Teamsa. Međutim, Microsoft tvrdi da će svim radnicima na prvoj liniji i vlasnicima malih poduzeća u regiji i dalje biti dostupna opcija da uključe Teams u svoju kupovinu.

Microsoft također kaže da će stvoriti dodatne resurse za podršku kako bi usmjerili razvojne programere prema javnim API-ima i odgovarali na pitanja korisnika, kao što je način prijenosa njihovih podataka iz Teamsa. Osim toga, Microsoft „će razviti novu metodu“ za korištenje svojih programa u konkurentskim aplikacijama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next