Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Musk smije koristiti optužbe zviždača u parnici protiv Twittera Istaknuto

Musk smije koristiti optužbe zviždača u parnici protiv Twittera

Sud je Elonu Musku dozvolio korištenje tvrdnji zviždača Pietera Zatka kako bi se pokušao izvući iz preuzimanja Twittera za 44 milijarde američkih dolara.

Twitterovi odvjetnici su tvrdili kako je Zatko nezadovoljni bivši zaposlenik i kako je Musk tražio načine za izvlačenje iz akvizicije davno prije no što je doznao za Zatkove optužbe.

Ali, sutkinja Kathaleen St. Jude McCormick je odlučila prihvatiti Muskov zahtjev za njihovo uvrštavanje u dokazne materijale, iako je šefa Tesle i SpaceX-a kritizirala zbog toga što nije na vrijeme predao SMS-ove koji mogu poslužiti kao dokaz u parnici koju je protiv njega pokrenuo Twitter.

Zašto je Disney odustao od Twittera?

Ta bi odluka suda mogla otežati pravnu bitku Twitteru. Dosad se nisu očitovali o Zatkovim optužbama, no pitanje je koliko dugo ih mogu nastaviti ignorirati. Zatko bi trebao svjedočiti pred Odborom za prvosuđe američkog Senata tijekom idućeg tjedna.

Sud je ujedno odbio Muskov zahtjev za odgodu suđenja, tako da bi trebalo početi 17. listopada, kako je bilo planirano, i trajati pet dana, piše Endgadget.

U međuvremenu je Bob Iger, bivši glavni izvršni direktor Disneya, otkrio zašto ta tvrtka nije kupila Twitter 2016. godine, iako su o tome razmišljali.

Iger je rekao kako bi Twitter bila fenomenalna platforma za distribuciju za Disney, ali je dolazio u paketu s nizom problema s kojima se nije bio spreman suočiti u tom trenutku. Među njima su bili i botovi, za koje je rekao kako su - prema njihovoj tadašnjoj procjeni - činili značajan dio ukupnog broja korisnika Twittera, piše Vox.

Musk je u problemima i na drugom pravnom bojnom polju. Naime, proširena je tužba kojom se od njega traži 258 mlrd. USD odštete zbog toga što je navodno vodio piramidalnu šemu oko kriptovalute dogecoin i umjetno pumpao njenu vrijednost. Priključilo joj se još sedam tužitelja, a dobila je i šest novih optuženih, među kojima je i Muskova tvrtka Boring, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next