Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Netflix otpustio više stotina zaposlenih Istaknuto

Netflix otpustio više stotina zaposlenih

Zbog usporavanja rasta i nepovoljnih makroekonomskih okolnosti Netflix je najavio otpuštanje 300 djelatnika, što je tri posto ukupnog broja zaposlenih.

To je druga runda otkaza u zadnja dva mjeseca. Tijekom svibnja su ih podijelili 150, a u travnju su pootpuštali više djelatnika službenog web odredišta Tudum, koje je tek bilo pokrenuto u prosincu prošle godine.

Većina otpuštenih u ovoj rundi bila je zaposlena u Sjedinjenim Državama. No, val otkaza zahvatio je i ogranke u azijsko-pacifičkoj regiji, Latinskoj Americi, Europi, Bliskom istoku i Africi.

Nastavak ulaganja u sadržaj

Netflix je tako pridružio rastućem broju tvrtki koje su u zadnje vrijeme otpustile značajan broj zaposlenih. Među njima su, primjerice, Coinbase i Better.com, piše Tech Crunch. Netflix ukupno ima oko 11 tisuća djelatnika.

Netflix je tijekom prvog ovogodišnjeg tromjesječja, po prvi put u zadnjih više od deset godina, izgubio više od 200 tisuća pretplatnika. Najavili su kako će do kraja ovog kvartala izgubiti njih još dva milijuna na globalnoj razini. Trenutno imaju 221,6 milijuna korisnika diljem svijeta

Za usporavanje rasta okrivili su rusku invaziju Ukrajine, pandemiju koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 i praksu dijeljenja lozinki.

Cijena dionice Netflixa pala je za oko 65 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Očekuje se kako će rezultate poslovanja za ovaj kvartal objaviti tijekom srpnja.

Kako bi ponovno privukli pretplatnike najavili su više novih inicijativa, među kojima su prijenosi uživo i izdavanje novih računalnih igara.

Također planiraju naplaćivati više ako ljudi izvan vašeg kućanstva koriste vaš korisnički račun - što već testiraju u Čileu, Kostarici i Peruu - kao i dodati mogućnost gledanja sadržaja uz oglase.

Nisu najavljeni rezovi kad je riječ o ulaganjima u proizvodnju novih sadržaja, koja bi tijekom ove godine trebala dosegnuti 20 milijardi američkih dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next