Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Musk se predomislio, ipak neće u Twitter Istaknuto

Musk se predomislio, ipak neće u Twitter

Šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk odustao je od ulaska u nadzorni odbor Twittera.

Prvi čovjek Twittera Parag Agrawal objavio je putem te društvene mreže kako će Musk ostati njen najveći pojedinačni dioničar, a da će tvrtka i dalje biti otvorena za njegove prijedloge, ideje i kritike.

Agrawal je ustvrdio kako su bili ushićeni zbog moguće suradnje s Muskom i svjesni rizika. Vjerovali su kako bi izravno sudjelovanje Muska u radu tvrtke, kad bi trebao preuzeti i odgovornost prema kompaniji i svim dioničarima, bilo najbolji put naprijed.

Sam Musk je tijekom vikenda izvijestio čelnike Twittera kako neće preuzeti mjesto u nadzornom odboru te tvrtke.

Otvoren put za kupnju još dionica?

Da se nije povukao, mandat bi mu počeo teći u subotu, 9. travnja, nakon što bi bila obavljena provjera i formalno prihvaćanje. Na poziciji direktora druge klase bio bi do 2024. godine. Nije naveo zašto se predomislio i odustao. No, na toj poziciji ne bi mogao steći više od 14,9 posto javno dostupnih Twitterovih dionica sve dok mu mandat ne istekne.

Sad ne postoji prepreka za kupovinu koliko god dionica može naći na tržištu i tako uveća udio od 9,2 posto, koliko trenutno drži.

Iako je odbio ulazak u nadzorni odbor, Musk je tijekom vikenda objavio više tvitova s idejama kako preustrojiti Twitter i njegove proizvode, piše CNBC.

Između ostalog, predložio je uvođenje mogućnosti plaćanja servisa Twitter Blue kriptovalutom dogecoin kako bi mogao biti korišten bez oglasa.

Također je sugerirao kako bi Twitter svoje sjedište u San Franciscu (Sjedinjene Države) trebao pretvoriti u sklonište za beskućnike jer se "ionako nitko ne pojavljuje na poslu". 

U raspravu se uključio i milijarder Jeff Bezos, Muskov ljuti suparnik, koji je ukazao kako bi se dio Twitterovih ureda mogao prenamijeniti u takvo sklonište, što bi olakšalo volontiranje zaposlenicima koji se žele uključiti u to. Slična je inicijativa provedena u Amazonu, naveo je.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next