Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Smjena na vrhu: Nakon 13 godina odlazi Facebookov šef tehnike Istaknuto

Smjena na vrhu: Nakon 13 godina odlazi Facebookov šef tehnike

Facebookov šef tehnike Mike Schroepfer odlazi iz najveće društvene mreže na svijetu.

Na toj će poziciji ostati do 2022. godine, kada će ga zamijeniti Andrew Boz Bosworth, koji je trenutno na čelu odjela za razvoj hardvera u Facebooku.

Schroepfer je ostavku dao nakon što je u toj tvrtci proveo 13 godina. Priključio joj se 2008. godine, da bi izvršnim direktorom za tehniku postao u ožujku 2013. godine. Tijekom prijelaznog razdoblja bit će savjetnik pri zapošljavanju novih djelatnika i sudjelovati u razvoju projekata vezanih uz umjetnu inteligenciju.

"Odluka je bila teška zbog toga koliko volim Facebook i koliko sam uzbuđen zbog budućnosti koju gradimo skupa", naveo je Schroepfer u objavi na Facebooku. Dodao je kako će sad više vremena posvetiti obitelji i filantropskim aktivnostima.

Fokus na razvoj hardvera

Do promjene na jednoj od ključnih pozicija dolazi nakon serije članaka u Wall Street Journalu, u kojima je otkriveno kako je Facebook ili ignorirao ili propustio se pozabaviti na odgovarajući način s nizom problema koji muče njihove korisnike u više usluga koje nudi.
Između ostalog, piše CNBC, to obuhvaća utjecaj Instagrama na mentalno zdravlje tinejdžerica i načine na koje narko karteli u Meksiku zlorabe Facebook za najam plaćenih ubojica.

Imenovanje Boswortha kao nasljednika daje naslutiti smjer u kojem bi se tvrtka mogla kretati dalje – fokus bi mogao biti na hardveru više nego ikad dosad.

Prije nekoliko mjeseci naznačili su kako će za odjel koji se bavi razvojem Oculusa glavni prioritet biti metaverse, prostor u virtualnoj stvarnosti u kojem se ljudi mogu sastajati. Tijekom rujna su predstavili novo partnerstvo s Ray-Banom na razvoju pametnih naočala, kao i novu generaciju uređaja za video pozive iz serije Portal.

Bosworth će ostati za kormilom odjela Reality Labs i biti zadužen za proširenu te virtualnu stvarnost.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next