Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Otkazi u Blizzardu nakon tužbe zbog seksualnog uznemiravanja Istaknuto

Otkazi u Blizzardu nakon tužbe zbog seksualnog uznemiravanja

Tri visoko pozicionirana i dugogodišnja zaposlenika tvrtke Blizzard Entertainment dobili su po kratkom postupku otkaze.

Direktor razvoja računalne igre Diablo 4 Louis Barraga, voditelj razvoja levela Jesse McCree i dizajner koji je radio na igri World of Warcraft Jonathan LeCraft više nisu zaposlenici tvrtke Blizzard Entertainment.

U odgovoru na pitanje novinara PC Gamera iz Activision Blizzarda su potvrdili navode o otkazima iznešene u web magazinu Kotaku. Nisu ponudili objašnjenje zašto je do toga došlo već tek istaknuli kako su već imenovani zamjenici na ključne ispražnjene pozicije.

Sva trojica su dugo bila u Blizzardu

Vijest o iznenadnom odlasku Barrage, McCreeja i LeCrafta dolazi u vrijeme kad je Activision Blizzard u problemima zbog tužbe vlasti američke savezne države Kalifornije, u kojoj se tvrdi kako u toj tvrtci vlada seksistička kultura i toksičnost na radnom mjestu. Nakon tužbe iz Activision Blizzarda su bili poručili kako će svi njihovi zaposlenici odgovarati za svoje postupke, bez obzira na kojoj se poziciji nalazili.

Više je medija potvrdilo kako se imena trojice visoko rangiranih djelatnika više ne nalaze u Blizzardovom imeniku i službenom kanalu te tvrtke u aplikaciji Slack. IGN piše kako su obavijest o otkazima dobili timovi koji su radili s Barragom, McCreejem i LeCraftom, ne i ostatak tvrtke.

Prije no što je dobio otkaz Barraga je u Blizzardu proveo najmanje 15 godina. Ranije je bio na raznim drugim pozicijama, između ostalog i voditelj izrade levela za World of Warcraft. Radio je također i na razvoju igara The Burning Crusade, Warlords of Draenor, Wrath of the Lich King i Diablo 3: Reaper of Souls.

McCree je u tvrtku došao 2005. godine. Po njemu je, navodno, ime dobio lik iz igre Overwatch i barem pet likova u World of Warcraftu. Dio igrača Overwatcha zatražio je promjenu imena lika nakon što se ispostavilo kako je McCree bio uključen u seksističke razgovore navedene u tužbi kalifornijskih vlasti.

LeCraft je također bio u Blizzardu od 2005. godine. Radio je kao viši dizajner za World of Warcraft.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next