Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Miroslav Varga o AI alatima za digitalni marketing

Miroslav Varga o AI alatima za digitalni marketing

Search Engine Advertising Specialist iz tvrtke Escape Digital Agency Miroslav Varga je certificirani trener za Google Ads. Pitali smo ga o AI alatima koji se već sad koriste u digitalnom marketinug, a naš cijeli razgovor pronađite u nastavku teksta.

VIDI: Danas postoji niz alata za digitalni marketing i društvene mreže potpomognutih umjetnom inteligencijom. Biste li neki od tih alata izdvojili kao najbolji i zašto?

Miroslav Varga: Osobno koristim više AI alata pa ne bih mogao izdvojiti neke kao najbolje. Najviše koristim Google Gemini ChatGPT za tekstualne sadržaje. Koristim i neke vizualne alate, ali kako nisam dizajner, ne bih mogao ni jedan izdvojiti kao najbolji.

VIDI: Za što koristite navedene alate?

Miroslav Varga: Gemini i ChatGPT koristim za kreiranje oglasnih poruka, sažimanje dugačkih znanstvenih članaka ili naprosto za dopunski impuls ako mi zakaže vlastiti sustav kreiranja ideja.

VIDI: Hoće li ti AI alati utjecati na tržište rada u svijetu digitalnog marketinga i ako hoće, što vi mislite na koji način?

Miroslav Varga: Mislim da već utječu, i to tako da skraćuju vrijeme potrebno da se neki zadaci završe. S kojim god sam kolegom do sada razgovarao, svatko koristi AI alate i naći ćete na društvenim mrežama kako mnogi od njih pišu da su s AI alatima riješili neki problem.

VIDI: Vidite li negdje u vašoj struci još mogućnosti za napredak ili nove upotrebe AI alata?

Miroslav Varga: Siguran sam da će sljedeći veliki iskorak ići u područje vizualnih i video produkcija, te sam duboko uvjeren da će to područje imati još snažniji utjecaj na svakodnevnicu nego tekstualni AI. Iskreno, jedva čekam jer su prvi rezultati bili zapanjujući.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next