Biz Tech web portal powered by vidi logo2

ICT GOLD AWARDS - koje su najbolje ICT implementacije godine? Istaknuto

ICT GOLD AWARDS - koje su najbolje ICT implementacije godine?

Ovogodišnji tehnološko-poslovni sajam IT BIZ EXPO predstavio je zanimljiva tehnološka rješenja hrvatske IT industrije dostupna na hrvatskom tržištu, a kroz posebno izdanje kataloga WHO IS WHO IN IT predstavljene su zanimljive aplikacije i poslova rješenja u okviru 50UP! - izbora 50 najzanimljivijih poslovnih aplikacija hrvatskih tvrtki.

IT Biz EXPO je bio dobar uvod u ovogodišnji tradicionalni izbor najboljih ICT implementacija ICT GOLD AWARD, nagrade za najbolje od najboljih implementiranih IT rješenja koje se mogu naći na hrvatskom tržištu ponuđača naprednih informatičkih sustava.

Naime, treću godinu za redom birat će se one uspješne ICT implementacije čiji korisnici, odnosno naručitelji rješenja mogu nedvosmisleno kroz validacijski postupak potvrditi vjerodostojnost i kvalitetu implementiranog rješenja što se smatra jedinim pravim tržišnim kriterijem ocjenjivanja kvalitete određenog tehnološkog proizvoda.

U ovom sustavu ocjenjivanja ICT GOLD AWARD nije presudno je li korisnik rješenja naručio i dobio cutting  edge tehnologiju, već je li dobio optimalno, ali recentno tehnološko rješenje koje je zadovoljilo njegove zahtjeve za optimizacijom svog postojećeg ili novog procesa u svrhu ostvarivanja objektivno mjerljivog napretka.

ICT Gold Award 2

Za prijave najboljih ICT implementacija u sklopu ICT GOLD AWARD nagrade preostalo je još 15 dana, dok se evaluacija pristiglih prijavljenih implementacija već provodi. Stručno vijeće i ove godine pred sobom ima zahtjevan zadatak, odabrati najbolje od najboljih ICT projekata godine kojima će se na svečanoj dodjeli treću godinu za redom dodijeliti ICT GOLD AWARD nagrade za najbolje ICT implementacije godine. U dugoj tradiciji VIDI AWARDS-a ovo priznanje dodijelit će se na ICT GOLD AWARD konferenciji u Zagrebu, a koja će kao i do sada okupiti vodeće ljude hrvatske ICT scene.

ICT Gold Awards  konferencije do sada okupile su vrhunske IT menadžere iz Hrvatske i regije, te tvrtke s najuspješnije primijenjenim projektima u poslovnoj praksi ICT zajednice. Bogatom programu konferencija doprinijeli su inspirativni keynote govornici  Mate Rimac,inovator i osnivač tvrtke Rimac automobili;  Boris Nemšić, izvršni član odbora Delta Partners grupacije u Dubaiju;  prof.dr.sc Bojan Biočina, predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb;  Matija Kopić, inovator i osnivač tvrtke Farmeron; te sudioniciokruglih stolova IT Biz Crunch Foruma Nenad Bakić, poduzetnik i investitor;  Branko Roglić, vlasnik tvrtke Orbico; te Dražen Mavrić, CEO medijske kuće Nova TV.

ICT Gold Award 3

Prijave za stručnu evaluaciju ICT implementacija  2017. godine traju do 15. srpnja. Nominacija projekata se može izvršiti do predviđenog datuma uz uvjet da se radi o projektima koji su recentni, odnosno onima kojisu implementirani u postojeći proces kod korisnika najkasnije 18 mjeseci od dana prijave.

Projekti stariji od tog datuma neće se uzimati u obzir, te projekt također mora biti u punoj funkciji kod korisnika, s mogućnošću uvida u rad rješenja. Testni sustavi se neće uzimati u obzir. Prijave za nominacije se vrše na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uspješno implementirani ICT projekti nagrađivat će se u najviše 8 kategorija s time da je predviđeno više kategorija prijave od kojih su najznačajnije: Customer relationship management (CRM), Document management (DM), Geographic information system (GIS), Human resources (HR), Billing system (BS), Enterprise resource planning (ERP), Business intelligence (BI), IT infrastructure,  Warehouse management system (WMS), Custom developement (CD), Knowledge management (KM).

Projekti će proći evaluaciju u kojoj će se razmotriti kriteriji iprovestiuvid kod korisnika gdje je rješenje implementirano. Ako su zadovoljeni kriteriji stručnog vijeća, rješenje će se predložiti za ICT GOLD AWARD nagradu za najbolju implementaciju u svojoj kategoriji.

ICT Gold Award 4

VIDI Awards ima dugu tradiciju ocjenjivanja tehnoloških proizvoda, te u svojim ocjenjivačkim tijelima ima vrhunske stručnjake iz područja informacijskih znanosti, ali i poznavanja poslovnih procesa i tržišta. Prošlogodišnje ICT Gold Award stručno vijeće koje je osmislilo proces evaluacije činilo je sedam članova (Kristijan Zimmer mag.ing.; Siniša Tomić mr.sc.; Vlatka Paunović dipl.ing.; Dimitar Georgievski; Davor Biško; Dragan Petković i Robert Gelo), ove godine će prijavljeni projekti također prolaziti kroz kvalitetan proces evaluacije.

Nakon detaljnog procesa evaluacije projekata i profiliranja onih najboljih, ovogodišnje nagrade kulminirat će svečanom dodjelom, odnosno ICT GOLD AWARD konferencijom koja će uz predstavljanje projekata na ICT GOLD SUMMITU okupiti vrhunske paneliste na nizu okruglih stolova. Nagrađenim projektima uručiti će se nagrade za najbolje implementacije godine, već prepoznatljive pozlaćene monolitne statue - ICT GOLD AWARD.

Velika posebnost ove nagrade je to da vrednovanje rješenja polazi od strane korisnika čime se utvrđuje stvaran i mjerljiv benefit kod samog naručitelja implementiranog ICT rješenja, to je jedan od glavnih faktora pri odabiru najboljih ICT rješenja implementiranih u zadnjih 18 mjeseci u Hrvatskoj.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next