Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hospital Days 2015 predstavili budućnost primjene IT-a u zdravstvu Istaknuto

Hospital Days 2015. Hospital Days 2015.

Pred više od 700 sudionika iz sektora zdravstva, IT-ja, farmacije i osiguranja 1. listopada je otvorena četvrta Hospital Days konferencija. Prvi dan je donio više od 30 predavanja, a razgovaralo se o 8 aktualnih zdravstvenih i tehnoloških tema, od upravljanja bolnicama i novih tehnologija u zdravstvu do položaja zdravstvenih radnika i sestara te novosti s područja eZdravlja. U tematskom bloku Nove tehnologije u zdravstvu naglasak je bio na dijeljenim uslugama i oblaku.

APIS IT predstavio je projekt Shared Service Centra, odnosno Centra dijeljenih usluga, čijom je uspostavom APIS IT postao središnje mjesto za objedinjavanje sve informacijske infrastrukture državne uprave. Elena Bonfiglioli, direktorica u sektoru zdravstvene industrije u Microsoftu, predstavila je Microsoftove cloud usluge u zdravstvu, a predstavnici Hrvatskog telekoma predstavili su kao izgleda i kako bi u budućnosti moglo izgledati digitalno zdravstvo u oblaku. Na okruglom stolu na temu „Pristupi informatizaciji javnog sektora – od otvorenog tržišta do državnog pružatelja usluge“ panelisti iz javnog i privatnog sektora složili su se da se informatizacija može provesti samo uz suradnju svih dionika u procesu, no i da je napravljen dobar korak u pravom smjeru – ka digitalizaciji i informatizaciji Hrvatske, što je krajnji cilj.

O temi eZdravlja kao o jednoj od najaktualnijih IT / zdravstvenih tema raspravljalo se u čak dva tematska bloka. Sudionici su imali priliku čuti kako izgleda danski model, koji se smatra jednim od najnaprednijih, ali i usporediti hrvatska iskustva s onima iz Srbije i Slovenije. Predstavljene su i novosti kada je riječ o projektima eBolnice i eNaručivanja te rezultati pilot projekta eNovorođenče.

U izlagačkom prostoru mogu se vidjeti najsvježije IT inovacije za zdravstvo, a uz hrvatske izlagače prvi put izlažu i tvrtke iz Danske, Rumunjske, Njemačke i Španjolske.

Na konferenciji ove godine gostuje najveći broj regionalnih predavača do sada, a rekordan je i broj sudionika iz regije pa se konferencija s pravom može proglasiti najvećim regionalnim događanjem na temu upravljanja bolnicama. Posljednji dan konferencije donosi još 6 tema koje su značajne za zdravstveni sektor, a o temi Tehnologije i zdravstva, koje će se spojiti u predavanju na drugom dijelu Hospital Daysa, 2. listopada, ćete moći pročitati danas tijekom dana na IT Biz Crunchu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next