Logo
Ispiši ovu stranicu

Intel planira investiranje od 5.5 milijardi dolara u tvornicu čipova Istaknuto

Intel planira investiranje od 5.5 milijardi dolara u tvornicu čipova

Najveći svjetski proizvođač čipova, Intel Corp., objavio je kako namjerava investirati do 5.5 milijardi američkih dolara u svoju tvornicu čipova u Dalianu, u Kini. Ova tvornica koja je počela s radom u 2010. godini počet će proizvodit uređaje u drugoj polovici sljedeće godine.

Intel planira investiranje od 3.5 milijardi američkih dolara u sljedećih tri do pet godina, koje s vremenom može narasti do 5.5 milijardi dolara. Američka kompanija koja je nedavno najavila i kampanju za oživljavanje kompjuterskog tržišta "PC does what?", zbog slabe prodaje računala, ponovno je izgubila na vrijednosti dionica. Pale su za jedan posto na 33.43 američka dolara po dionici, dok su Micronove dionice pale za 11 posto, držeći vrijednost od 17.35 dolara po dionici, prenosi Bloomberg.

Najveći prihod Intel ostvaruje od prodaje procesora, a sa sklopljenom suradnjom s Micron Technology kompanijom kreću i u proizvodnju memorijskih čipova koji se zovu NAND flash. Ovim potezom Intel se prebacuje s kompjuterskih komponenti na magnetske diskove za poluvodiče za pohranu, pokušavajući ubrzati pristup podata i responzivost servera, laptopa i desktopa.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.