Logo
Ispiši ovu stranicu

Zamrznuta sredstva velikog kripto hedge fonda, ne zna se gdje su osnivači Istaknuto

Zamrznuta sredstva velikog kripto hedge fonda, ne zna se gdje su osnivači

Savezni sud u New Yorku zamrznuo je preostalu imovinu kripto hedge fonda Three Arrows Capital.

Fond, osnovan prije nešto manje od deset godina, upravljao je do prije nekoliko mjeseci imovinom vrijednom deset milijardi američkih dolara.

Sad se njegova dva suosnivača Zhu Su i Kyle Davies skrivaju od bijesnih vjerovnika, koji pokušavaju vratiti barem dio izgubljenih sredstava. Prije no što su zatražili stečaj sud na Britanskim Djevičanskim otocima im je naložio likvidaciju imovine kako bi vratili dugove.

Raspetljavanje bi moglo potrajati godinama

Nakon što je imovina Three Arrows Capital zamrznuta samo će ovlašteni stečajni upravitelj moći njome upravljati.

Posao likvidatora dobila je savjetodavna tvrtka Teneo, skupa s ovlastima za sudski poziv suosnivačima, bankama, mjenjačnicama kriptovalutama i drugim institucijama koje su poslovale s propalim fondom.

Likvidatori su trenutno u potrazi za podacima o digitalnim novčanicima i drugim važnim podacima. Postupak rasplitanja tog zamršenog klupka mogao bi potrajati godinama.

Sumnja se kako je vodstvo Three Arrows Capitala neovlašteno izvlačilo sredstva iz te tvrtke prije no što je likvidacija formalno stupila na snagu. Sud je odobrio zamrzavanje imovine fonda i zbog toga što se zna gdje se trenutno Zhu i Davies točno nalaze.

Zhu navodno pokušava prodati imovinu u Singapuru, vrijednu 35 milijuna USD, a pojavila su se i izvješća o barem još jednom prijenosu digitalne imovine u vidu nepromjenjivog tokena u vlasništvu fonda. Zhu je također s javnosti podijelio snimke zaslona s prijetnjama fizičkim nasiljem koje je primio, piše CNBC.

Three Arrows Capital urušio se tijekom prošlog mjeseca nakon rasprodaje digitalne imovine uslijed propasti stablecoina TerraUSD. Zatražili su pokretanje stečaja u Sjedinjenim Državama.

Za sobom su u propast povukli više drugih tvrtki kojima su dugovali novac. Jedna od njih, Voyager Digital, proglasila je stečaj nakon što nije uspjela naplatiti 650 mil. USD duga.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.