Logo
Ispiši ovu stranicu

Nintendo je odlično poslovao zahvaljujući Switchu Istaknuto

Nintendo je odlično poslovao zahvaljujući Switchu

Prodaja igraće konzole Nintendo Switch porasla je za 44 posto u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupno je tijekom godine dana bilo prodano 28,83 milijuna Switcheva, za 37 posto više u usporedbi s godinom prije. Time su nadmašili vlastita ranije objavljena revidirana očekivanja i ostvarili profit od oko 4,4 milijarde američkih dolara, piše Verge.

Naime, bili su podigli prognozu na 26,5 milijuna prodanih primjeraka za fiskalnu godinu koja završava s 31. ožujkom, ohrabreni povećanom potražnjom uslijed primjene epidemioloških mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.
Prethodna prognoza bila je na razini od 19 milijuna primjeraka. Od 2017. godine, kada ja predstavljena, konzola Switch isporučena je u 84,59 milijuna primjeraka na globalnoj razini, čime se značajno približila konzoli Wii koja je na 101,63 milijuna primjeraka.

I igrama je išlo dobro

Prodaja igara također je zabilježila odlične rezultate. Isporučeno ih je 230,88 milijuna (naspram 168,72 milijuna prošle fiskalne godine).

Najbolje je išla igra "Animal Crossing: New Horizons" s 20,85 milijuna primjeraka, no i drugim naslovima nije išlo loše: "Mario Kart 8 Deluxe" (10,62 milijuna), "Super Mario 3D All-Star" (9,01 milijun),Ring Fit Adventure (7,38 milijuna)... U Nintendu tvrde kako u katalogu imaju 36 igara koje su prodane u više od milijun primjeraka, od čega su 22 njihova vlastita izdanja, a 14 dolaze od drugih izdavača.

Friško objavljeni "Super Mario 3D World + Bowser’s Fury" prodan je u 5,59 milijuna primjeraka. Do kraja ovog mjeseca Nintendo bi trebao predstaviti plavi Switch Lite, a u pripremi je i niz novih igara među kojima su "Miitopia" (svibanj), "Mario Golf: Super Rush" (lipanj) i "The Legend of Zelda: Skyward Sword HD" (srpanj).

"Pokémon Brilliant Diamond" i "Pokémon Shining Pearl" trebali bi biti objavljeni do kraja godine. U planu je i razvoj nove aplikacije u suradnji s tvrtkom Niantic, namijenjene pametnim uređajima, koja bi također trebala biti predstavljena tijekom druge polovice ove godine.

Do kraja ožujka 2022. godine u Nintendu očekuju kako će prodati 25,5 milijuna konzola Switch.

Šuška se kako rade na novom modelu koji će podržavati prikaz u razlučivosti 4K kako bi se mogao bolje nositi s jačim konzolama kao što su Sonyjev PlayStation i Microsoftov Xbox. Navodno će novi Switch imati veći Samsungov OLED zaslon, dijagonale sedam inča i razlučivosti 720 piksela, koji bi u masovnu proizvodnju trebako krenuti tijekom lipnja ove godine.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.