Logo
Ispiši ovu stranicu

Yahoo pod Verizonom ostaje Yahoo, za sada Istaknuto

Yahoo pod Verizonom ostaje Yahoo, za sada

Kao što smo ranije već pisali, Verizon kupuje "jezgru" Yahoo-ovog poslovanja, što uključuje tražilicu, e-mail, oglašavanje i medijsko poslovanje. Iz akvizicije ostaju isključeni udio od 15% u kineskoj tvrtci Alibaba i udio od 35% u odvojenoj tvrtci Yahoo Japan. Isključeni su i Yahoo-ovi patenti. Jezgra Yahooa pod Verizonom zadržava svoje opće poznato ime, a novo ime uzima samo preostali dio kompanije, koji ostaje izvan Verizona.

To je ono što se može zaključiti čitajući službene dokumente i relevantne vijesti na Yahoo Finance (1) (2). Preostali dio kompanije, koji ostaje neovisan o Verizonu, pretvara se u investicijsko poduzeće, preuzima ime Altaba i zadržava u svome vlasništvu spomenute udjele u Alibabi i Yahoo Japanu kao temelj za svoje daljnje poslovanje. Još je uvijek neizvjesno zadržava li Altaba i Yahoo patente ili će i njih odvojeno prodati.

U svakom slučaju, dosadašnja direktorica tvrtke Marissa Mayer po obavljenoj transakciji napušta Upravni odbor dosadašnjeg Yahooa, buduće Altabe, zajedno s još petero članova. Koja će biti njihova uloga u budućem sastavu Verizona ili Altabe još uvijek nije poznato.

Što se tiče tražilice, mejla, oglašavanja i medija, oni će pod Verizonom za sada zadržati ime Yahoo, no Verizon je izrazio i namjeru sjedinjavanja Yahooa i AOL-a, kojeg već posjeduje, u jednu grupu unutar Verizona. Što će se tada dogoditi s ova dva brenda ovaj čas je nemoguće sa sigurnošću utvrditi.

Trenutno je zapravo neizvjesna uopće i kupovina jezgre Yahooa od strane Verizona, koji želi preispitati uvjete transakcije nakon nedavnog velikog hackerskog napada na Yahoo.

U svakom slučaju, jasno je da svjedočimo neobično teškom raspadu nekadašnjeg tehnološkog diva, koji je, slično Googleu danas, svojevremeno bio sinonim za pretraživanje weba.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.