Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson i Cisco najavili strateško partnerstvo

Izvor: commons.wikimedia.com Izvor: commons.wikimedia.com

Švedski Ericsson i američki Cisco najavili su strateško partnerstvo, s kojim će ove dvije kompanije surađivati na prodaji i proizvodima, koji pokrivaju cijeli njihov spektar poslovanja. Ove dvije multinacionalne kompanije imaju opremu i tehnologiju koje imaju udjela u mnogim današnjim komunikacijskim mrežama.

Ovo partnerstvo podrazumijeva operatere, poslovnu opremu i usluge, pa sve do intelektualnog vlasništva, podatkovnih centara, clouda, upravljanja i kontrole, kapaciteta svjetskih usluga itd.

Kompanije su izjavile kako svaka od njih očekuje dobiti jednu milijardu američkih dolara prihoda od ovog partnerstva do kraja 2018.godine, prenosi The Register.

No, ono što nisu objavili je kako će doći do tog prihoda te detalje ovog partnerstva.

Ericssonov CEO Hans Vestberg u priopćenju je rekao: "U početku će se partnerstvo fokusirati na pružatelja usluga, pa na mogućnosti za poslovni segment i ubrzavanje stupnja i prihvaćanje IoT usluga za industrije."

Naglasio je još i kako prvi razgovori za sklapanje partnerstva su krenuli još prije 13 mjeseci, te da moguća akvizicija ili spajanje kompanija nikad nije bilo spominjana.

Ciscovi i Ericssonovi timovi će zajednički raditi na nekim novim područjima, uključujući softverski definirane mreže i virtualizaciju.

Ericsson broji preko 110,000 tisuća zaposlenika, radeći više u od 180 zemalja, držeći preko 37 tisuća patenata, dok Cisco ima više od 71 tisuću zaposlenika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next