Biz Tech web portal powered by vidi logo2

ReversingLabs sklopio strateško partnerstvo s britanskim PwC-jem Istaknuto

Mario Vuksan (ReversingLabs) Mario Vuksan (ReversingLabs)

Tvrtka ReversingLabs sklopila je strateško partnerstvo s britanskom konzultantskom kućom PricewaterhouseCoopers (PwC), koje bi trebalo omogućiti tvrtkama i organizacijama bolji pregled i kontrolu nad lancem nabave softvera.

PwC će, u suradnji s ReversingLabsom, pomoći klijentima u modernizaciji programa upravljanja rizicima trećih strana (Third Party Risk Management, TPRM), kako bi lakše držali korak sa sve složenijim lancima nabave softvera.

"Više nego ikad prije, organizacije ovise o svojim dobavljačima softvera. Iz toga se rađa potreba za automatizacijom, kako bi se rizici proizašli iz tih odnosa mogli procijeniti brzo i na veliko, tim više što se komercijalni dobavljači softvera oslanjaju na otvoreni kod, a on je sve više na meti zlonamjernih aktera", rekao je Mario Vuksan, predsjednik uprave i suosnivač ReversingLabsa.

Bolja zaštita od napada

"Sigurnost lanca nabave danas traži da se organizacije ne bave samo problemima specifičnim za razvoj aplikacija, već i onima vezanim uz potrošnju komercijalnog softvera. Ako se vaši dobavljači oslanjaju na vanjske
komponente kao što su biblioteke trećih strana, to je dodatni rizik", istaknuo je Vuksan.

PwC-ove konzultantske usluge u kombinaciji s ReversingLabsovom platformom organizacijama bi trebale omogućiti bolju zaštitu od sve složenijh napada na lanac nabave softvera.

Kupci će, primjerice, moći vizualizirati komponente u lancu nabave softvera i rizik koji one predstavljaju za poslovanje. Moći će automatizirati jamstva vezana uz softver, to jest izbjeći ručno popunjavanje upitnika koje se često traži od proizvođača.

Uz to, dobit će alate i znanja za zaštitu lanca nabave od početka do kraja, čime bi trebali moći smanjiti vjerojatnost i učinke napada putem zlonamjernog softvera i neovlaštenog mijenjanja, i to kroz čitav ciklus razvoja i upotrebe softvera.

Također, moći će ishoditi jamstvo sigurnosti softvera bez pristupa izvornom kodu te pojednostavniti sanaciju rizika.

"Ovo partnerstvo će u značajnoj mjeri pomoći tvrtkama da otkriju i razumiju rizike koji dolaze iz softvera", poručila je Penny Flint, partnerica u britanskom PwC-ju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next