Logo
Ispiši ovu stranicu

Comping preuzeo većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja Istaknuto

Comping preuzeo većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja

Preuzimanjem većinskog dijela poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja, tvrtka Comping je dodatno osnažila svoju tržišnu poziciju, posebice u području podatkovnih centara, poslovne analitike i infrastrukture.

„Kako bismo nastavili sa svojim rastom te realizacijom ambicioznih planova i projekata, potreban nam je partner koji se uklapa u našu kulturu i poslovnu viziju. Megatrend poslovna rješenja smo promatrali duže vrijeme i primijetili kako pametno grade svoj brand i jačaju timove koji rade na rješenjima koja su nam bila zanimljiva. Stoga smo se odlučili na ovaj korak i veselimo se suradnji i budućem ubrzanju našeg poslovanja. Želim se zahvaliti vlasnici i direktorici Megatrend poslovna rješenja na konstruktivnoj suradnji i posebno firmi Caper koja je bila naš savjetnik i uspješno nas vodila kroz sve faze procesa “ – izjavio je prilikom preuzimanja Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

Megatrend je tvrtka koja uspješno posluje na tržištu više 30 godina i danas broji 40-ak zaposlenih. Tvrtka s preostalim poslovnim portfeljem nastavlja poslovati pod svojim dosadašnjim imenom, a njihovi dosadašnji korisnici u nastavku suradnje sada mogu računati i na dodatnu podršku i ekspertizu stručnjaka iz Compinga.

"Unatrag nekoliko godina imali smo više ponuda za preuzimanje, bilo cijele tvrtke, bilo pojedinih dijelova poslovanja. Razmišljali smo o budućnosti Megatrenda, pomno analizirali ponuđače i mislim kako smo odabrali najbolju opciju daljnjeg poslovanja. U razgovorima s čelnim ljudima Compinga shvatili smo da bi naša suradnja mogla rezultirati još boljim poslovnim rezultatima, kako u domeni zrelih dijelova poslovanja, tako i u novim dijelovima koje tek razvijamo“ smatra Anđelka Strajher, generalna direktorica u Megatrendu.

Prvi korak suradnje već je realiziran - iz Megatrenda je nastala tvrtka Data Target koja u svom poslovnom portfelju ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike te infrastrukturni odjel, čijih 20-tak vrhunskih stručnjaka iz sva tri navedena segmenta nastavljaju s radom i širenjem pod okriljem Compinga. Megatrendov Data centar je na tržištu dugi niz godina, s etabliranim, lokalnim i međunarodnim, klijentima. Ova akvizicija omogućit će Compingu mogućnost za još širu ponudu njihovih rješenja u domeni ASAservice platforme te softvera i drugih rješenja, a ujedno je korak prema daljnjoj monetizaciji Compingove IoT platforme – Things Talk te cloud rješenja. Tvrtka Megatrend poslovna rješenja uglavnom je orijentirana na IBM infrastrukturu i SW tehnologije, te uz partnerski Platinum status imaju širok krug klijenata, što je bio još jedan od razloga za Compingovo preuzimanje.

„Ovaj poslovni pothvat, uz jačanje visokotehnoloških rješenja (Data centar i infrastruktura) nama je posebno interesantan u domeni poslovne analitike. Digitalizacija kao trend kontinuirano povećava količine podataka i nužno je znati te podatke pretvoriti u informacije. Poslovna analitika je nešto što vidimo kao naš dugoročni strateški interes i jedan od načina dodatnog ubrzanja poslovanja. Megatrend poslovna rješenja u ovoj su domeni već etablirani igrač na tržištu, a mi želimo zadržati njihovu prepoznatljivost i klijente, proširiti to znanje na Compingov tim te tako osigurati nove projekte i daljnje širenje i izvan hrvatskog tržišta“ – zaključuje Jukić.

Megatrend poslovna rješenja pak nastavljaju daljnje poslovanje u dva segmenta: razvoju rješenja u segmentu umjetne inteligencije i znanosti o podacima te u razvoju specifičnih softverskih rješenja za svoje klijente.

Compingov ekskluzivni financijski savjetnik u ovome procesu bila je firma Caper, jedina hrvatska članica Oaklinsa, najuspješnije svjetske organizacije u projektima spajanja i preuzimanja u tzv. mid-market segmentu.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.