Logo
Ispiši ovu stranicu

CFO Spotifyja odlazi iz tvrtke nakon još jedne runde otkaza Istaknuto

CFO Spotifyja odlazi iz tvrtke nakon još jedne runde otkaza

Paul Vogel, koji je došao u Spotify 2020. godine, napustit će tvrtku u ožujku 2024. jer se tvrtka usredotočuje na profit umjesto na rast.

Od svih otkaza koji se događaju ovog tjedna u Spotifyu, ovaj je zasigurno najznačajniji. Glavni financijski direktor Paul Vogel, koji je od 2020. godine upravljao bilancom tvrtke dok se proširivala na podcaste i audioknjige, napušta tvrtku krajem ožujka 2024.

Izvršni direktor Spotifya Daniel Ek izjavio je da je odluka donesena jer Vogel nema potrebno iskustvo kako bi pomogao tvrtki da se proširi i ispuni očekivanja tržišta. Tvrtka počinje potragu za nasljednikom.

„Spotify je krenuo u evoluciju posljednje dvije godine kako bi uskladio svoje troškove s očekivanjima tržišta, istovremeno financirajući značajne prilike za rast koje i dalje prepoznajemo. Razgovarao sam puno s Paulom o potrebi pažljivog usklađivanja ova dva cilja. Tijekom vremena došli smo do zaključka da Spotify ulazi u novu fazu i potreban nam je glavni financijski direktor s drugačijom mješavinom iskustava. Kao rezultat toga, odlučili smo se razići, ali izuzetno cijenim sigurnu ruku koju je Paul pružao podržavajući širenje našeg poslovanja kroz globalnu pandemiju i neviđenu ekonomsku neizvjesnost“, rekao je Ek u priopćenju objavljenom u četvrtak navečer. Vogel nije izdao izjavu.

Nakon što je testirao strpljenje ulagača s akvizicijama i ulaganjima, Spotify se usredotočuje na ostvarivanje profita, bilo to dobro ili loše. Veći dio njegove originalne podcast operacije je zatvoren, uključujući ovotjedno otkazivanje svoje dvije najprestižnije emisije: Heavyweight i Stolen. Ovog tjedna je otpušteno otprilike 1.500 ljudi iz sektora proizvoda, oglašavanja, marketinga i sadržaja, što čini 17 posto zaposlenika.

Vogel je dugogodišnji zaposlenik Spotifyja. Pridružio se tvrtki 2016. godine kao šef FP&A, trezora i odnosa s investitorima prije nego što je promoviran na poziciju glavnog financijskog direktora 2020. Prije toga, bio je izvršni direktor u tvrtki Barclays i viši potpredsjednik u tvrtki AllianceBernstein.

Prije nego što se vijest proširila u četvrtak, objavljen je dokument američke Uprave za vrijednosne papire i burze (SEC) koji je pokazao da je Vogel iskoristio 47.859 opcija za kupnju dionica u utorak i prodao te dionice po jednoj od najviših cijena koje je Spotify vidio u posljednje dvije godine. Prodaja je bila vrijedna 9,38 milijuna dolara. Vogel je već iskoristio opcije i prodao dionice u ožujku i rujnu, ali ova prodaja bila je značajno veća od prethodne dvije. Moguće je da je prodaja dionica prethodno planirana ili potaknuta cijenom dionica.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.