Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Predmet požude: Apple iPhone 7 Plus Istaknuto

Predmet požude: Apple iPhone 7 Plus

Kontroverzan ili ne, novi iPhone 7 Plus je odličan mobitel za poslovne korisnike s cool dizajnom i novom Jet Black bojom u kojoj smo ga i testirali te istovremeno čuvali kao oko u glavi da se slučajno negdje ne ogrebe. Vrlo je glasan s novim postavom (stereo) zvučnika, no dakako ima i manjkavosti o kojima već i ptice na grani znaju (nema više 3,5-milimetarski ulaz za slušalice) te ima i nema tipku ispod ekrana.

Konkretno se radi o touch tipki koja je istovremeno i osjetljiva ne samo na dodir, nego i „osjeća“ koliko smo ju jako pritisnuli. Kao konačni rezultat korisnik misli da je pritisnuo fizičku tipku, ali se radi o povratnom osjećaju vibro motora koji proizvodi „pritisak“.

Izrada je vrhunska, a Jet Black boja osjetljiva, pa ćete ovaj izrazito sklizak telefon vjerojatno (morati) koristiti u kakvom zaštitnom kućištu (to vam i Apple savjetuje). Najbolje je da i prije kupnje naručite kakvu masku jer je površina izrazito osjetljiva na bilo kakve ogrebotine.

Apple iPhone 7 21

Ako ste pogledali na specifikacije sva tri dosadašnja Plus modela možda ste pomislili kako je baterija na sedmici većeg kapaciteta jer je telefon deblji, varate se jer se i dalje radi o prosječno velikoj bateriji od 2900 mAh. Ipak, do povećanja je ipak došlo, ali ne u odnosu na prvi Plus model nego u odnosu na prethodnika 6s Plus, za 150 mAh.

Ovo je prva generacija iPhonea koja je vodootporna, uz to što su 7 i 7 Plus prvi modeli sa stereo zvučnicima i bez ulaza za slušalice.

Apple je pronašao način kako još više zarađivati pa će se za svake proizvedene slušalice s Lightning adapterom od strane drugih proizvođača u Appleovu blagajnu sliti po cca 4 USD. Spomenimo još i kako spomenuta vodootpornost IP67 ne ulazi u jamstvo pa ništa od žaljenja ukoliko s telefonom plivate i nešto mu se dogodi na dubini do jedan metar, u maksimalnom trajanju potapanja telefona u vodi do 30 minuta.

Apple iPhone 7 22

U odnosu na manji iPhone 7, Plus inačica se u suštini, uz ekran veći za 0,8 inča i veću rezoluciju razlikuje najviše na stražnjem gornjem dijelu na kojem su smještene dvije kamere - 12 megapikselna širokokutna dual kamera zaštićena safirnim staklom. Uz standardnu 12-megapikselnu kameru s otvorom blende f/1.8 i 28 mm objektivom smješten je još jedan telefoto objektiv također s 12-megapiksela (56 mm, s f/2.8). Konačni rezultat su odlične fotografije koje su nas naročito fascinirale u noćnim uvjetima - izgledaju kao da su snimljene u predvečerje, a ne u ponoć sa slabašnom javnom rasvjetom. Inače, druga kamera se aktivira samo pri zumiranju pa se dobije pravo optičko zumiranje, a ne digitalno, a znakovito je da drugi objektiv sliku prima samo ako su ispred nas jako dobri odnosno odlični uvjeti.

Detaljnu recenziju Apple iPhone 7 Plus telefona potražite u aktualnom broju časopisa Vidi br.248 koji se nalazi na svim kioscima u Zemlji.

Apple iPhone 7 6

INFO - iPhone 7 Plus
Proizvođač: Apple
Operativni sustav: iOS 10.0.2
Procesor: 4x 2,23 GHz, 4 jezgre, čipset Apple A10 Fusion
Memorija: 3 GB RAM / 128 GB
Ekran: 5,5’’, 1080 x 1920 px, kapacitivni, 16,7 mil. boja, 401 ppi
Baterija: Li-ion 2900 mAh
Fotoaparat: 12 megapiksela, 4K video, LED bljeskalica, prednji 7 megapiksela
Komunikacija: LTE, HSDPA, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC
Dimenzije i masa: 158,2 x 77,9 x 7,3 mm / 188 g
Ostalo: Senzor otiska prsta, stereo zvučnici, IP67 zaštita
Ustupio: Vipnet, www.vipnet.hr
Maloprodajna cijena s PDV-om: 8.339,01 kn

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next