Logo
Ispiši ovu stranicu

Asseco South Eastern Europe zabilježio rast dobiti od 15 posto Istaknuto

Asseco HQ Asseco HQ

Grupa Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE) objavila je izvješće o poslovanju prošle godine, navodeći rast u gotovo svakom segmentu. Kompanija Asseco, IT tvrtka za rješenja i usluge za financijsku industriju, u svom izvješću objavila je kako su prihodi od prodaje nakon četiri tromjesečja iznosili 116,4 milijuna eura.

Najveći rast, od 18 posto, u usporedbi s četiri tromjesečja 2014. godine, zabilježila je poslovna jedinica Plaćanja, u kojoj su prihodi od prodaje dosegli 38,3 milijuna eura krajem 2015. Poslovna jedinica Bankarstvo povećala je također prihode od prodaje za 14 posto, uprihodivši ukupno 32,1 milijuna eura u četiri tromjesečja 2015. godine.

"Iako su prihodi od prodaje grupe Asseco South Eastern Europe za 2015. godinu bili u rangu onih koje je tvrtka imala 2014. godine, njihova se struktura značajno promijenila. Prihodi od prodaje vlastitih proizvoda i usluga u poslovnim jedinicama Plaćanja i Bankarstvo zabilježili su rast, dok su istovremeno prihodi od prodaje rješenja neovisnih proizvođača u jedinici Sistemske integracije zabilježili pad." – rekao je Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave društva Asseco South Eastern Europe S.A.

Prihodi od prodaje vlastitih usluga i rješenja iznosili su 71 milijun eura (61 posto ukupnih prihoda) zaključno s krajem 2015., dok su u istom razdoblju prošle godine iznosili ukupno 66,7 milijuna eura (56 posto). Ta je činjenica doprinijela povećanju bruto dobiti od prodaje od 25,7%, nakon četiri tromjesečja 2015. godine, što predstavlja rast od 2,2 postotne točke u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Operativna dobit (EBIT) iznosila je 12,7 milijuna eura, što čini povećanje od 15 posto u odnosu na 11 milijuna eura operativne dobiti po završetku 2014. godine.

Neto dobit grupe ASEE porasla je za 12 posto u usporedbi s četiri tromjesečja prethodne godine, dosegnuvši 10,4 milijuna eura u istom razdoblju 2015. godine. Društvo je prijavilo vrijednost nedovršenih usluga u 2016. godini u iznosu od 78,9 milijuna eura, što čini povećanje od 19 posto u usporedbi s 66,3 milijuna eura iz 2015.

Početkom ove godine Asseco SEE je započeo i suradnju s hrvatskim državnim vrhom. Tvrtka će u suradnji s APIS IT-om surađivati na projektu namijenjenom svim institucijama Vlade Republike Hrvatske. Asseco SEE će u institucije implementirati svoj Aseba CM za SPEUP, rješenje namijenjeno za upravljanje elektroničkim zapisima te poslovanje u domeni javnih institucija reguliranih zakonima.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.