Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Asseco SEE započeo suradnju s Vladom Republike Hrvatske

Trg sv. Marka u Zagrebu, izvor: Asseco SEE Trg sv. Marka u Zagrebu, izvor: Asseco SEE

Asseco SEE je nakon gotovo godinu dana javnog nadmetanja potpisao ugovor za isporuku svojih rješenja javnom sektoru Republike Hrvatske. Tvrtka će u suradnji s APIS IT-om surađivati na projektu namijenjenom svim institucijama Vlade Republike Hrvatske. Asseco SEE će u institucije implementirati svoj Aseba CM za SPEUP, rješenje namijenjeno za upravljanje elektroničkim zapisima te poslovanje u domeni javnih institucija reguliranih zakonima.

Aseba omogućuje konstantni nadzor implementiranih poslovnih procesa, brži pristup informacijama, bolju povezanost među sudionicima u poslovnim procesima (i strukturiranu pohranu podataka), te standardizaciju sustava za upravljanje elektroničkim zapisima.

Ugovor između Asseca SEE i APIS IT-a je potpisan na dvije godine, a iz Asseca se nadaju da će projekt, uz mnoge prednosti i benefite za hrvatsku Vladu, biti odskočna daska koja će omogućiti daljnja financiranja javnih IT projekata iz fondova EU .

Osim suradnje s Vladom, Asseco SEE je potpisao ugovor za isporuku rješenja mobilnog bankarstva i autenifikacije s Intesa Sanpaolo Grupom u Italiji. Kroz period od 3 godine Asseco SEE će isporučiti navedena rješenja u 5 banaka Intesa grupacije: Privrednoj Banci Zagreb u Hrvatskoj, Intesa Sanpaolo banci u BiH, Banci Intesa u Srbiji, CIB Banci u Mađarskoj te Alexbanci u Egiptu.

Glavni cilj suradnje je razvoj aplikacije mobilnog bankarstva sa sofisticiranom infrastrukturom, inovativnim mobilnim značajkama te vizionarskom pristupu prema krajnjim korisnicima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next