Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dječja bolnica Srebrnjak uskoro postaje pametna bolnica

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

Dječja bolnica Srebrnjak uskoro postaje pametna – energetski samoodrživa bolnica s Centrom kompetencije za translacijsku medicinu koji će povezati kliničku praksu i znanstvena istraživanja, razvijati personalizirane terapije, pametne lijekove i uvoditi nove tehnologije. Projekt energetske samoodrživosti na Srebrnjaku predstavljen je u utorak, 10. studenog, zajedno s projektom izgradnje translacijskog centra na toj lokaciji, a oba će se projekta financirati iz EU fondova u vrijednosti 60-ak milijuna eura. 

Prezentaciji novih projekata na Srebrnjaku je prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nizozemska veleposlanica Ellen Berends, gradonačelnik nizozemskog grada Eindhovena Robom Van Gijzelom te pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić. Na 18 tisuća četvornih metara bolničkog zemljišta gradnja počinje u prvoj polovini iduće godine, a trenutačno je u tijeku izvedbeni projekt za gradnju Centra kompetencije za translacijsku medicinu, piše HINA.

Srebrnjak gradi i apartmane za roditelje, šest operacijskih dvorana i rehabilitacijski centar i dva terapijska bazena. Bolnica će biti opremljena najsuvremenijom dijagnostikom, CT, MR i istraživačkim laboratorijem, a naglasak će biti na poliklinikama, dnevnim bolnicama i jednodnevnoj kirurgiji. Bit će opremljen infrastruktom, poput zemnih sondi i kolektora, koji zadovoljavaju sve ekološke standarde materijala i okoliša.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next