Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nvidia i Samsung dogovorom razriješili međusobne optužbe za patente

Nvidia Shield tablet Nvidia Shield tablet

Elektroničke kompanije Samsung i Nvidia konačno su uspjele postići dogovor nakon dvije godine bitke oko prava na patente. Sam proces počeo je još u rujnu 2014. kad je Nvidijin glavni izvršni direktor na novinskoj konferenciji optužio južnokorejsku kompaniju da koriste njihovu grafičku tehnologiju u svojim uređajima. Nakon mjeseci propalih dogovora, odlučili su se na sudsku tužbu.

Svega dva mjeseca kasnije, Samsung je uzvratio tužbom protiv njih, tvrdeći kako je Nvidia koristila njihovu tehnologiju bez dozvole u Shield tabletima i čipovima. Američka agencija International Trade Commission bavi se istraživanjem oko pitanja prava patenta. Njihova zadnja presuda za ovaj slučaj glasila je kako su Nvidijini čipovi ipak prekršili tri Samsungova patenta.

I jedna i druga kompanija međusobno su se optuživale za povredu prava na tehnologiju, a službena objava je stigla nekoliko sati prije presude kojom se moglo blokirati neke Nvidijine proizvode u Americi.

Nvidia je izjavila kako dogovor uključuje licenciranje manji broj patenata od strane svake kompanije prema drugoj, no bez širokog cross-licenciranja patenata ili drugih kompenzacija. Ni jedna od njih također nije dala nikakve ostale detalje o dogovoru.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next