Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft krenuo u jaču ekspanziju Windowsa 10 prema poslovnim korisnicima

Microsoft krenuo u jaču ekspanziju Windowsa 10 prema poslovnim korisnicima

Microsoft proširuje svoju Windows 10 upgrade kampanju i prema poslovnim korisnicima, šaljući im notifikacije o ažuriranju na kompjutere. Najavili su jači intenzitet širenja svojeg operativnog sustava, a njihov "Get windows 10" alarm uskoro će doći na poslovne kompjutere.

Nakon što su nedavno objavili prestanak potpore za Internet Explorer 8, 9 i 10, sada najavljuju jaču strategiju za širenje svog sustava. Korisnici Home verzije Windowsa upoznati su s ovom vrstom notifikacija, koje su došle i prije nego što je Windows 10 sustav službeno objavljen u srpnju prošle godine.

Nedavno je objavljeno kako Windows 10 operativni sustav pokreće 200 milijuna uređaja, dok Windows 10 Mobile pokreće preko milijun pametnih telefona. Korisnici s Windows 7 Pro i Windows 8.1 Pro će vidjeti "Get Windows 10" aplikaciju na svom taskbaru, te notifikaciju za mogućnost instalacije besplatnog ažuriranja.

Ovaj sustav provjerava korisnikove kompatibilnosti Windowsa 10, a to utječe jedino na one kompjutere spojene na Active Directory domenu, navodi InformationWeek.

Zanimljivo je da Enterprise verzije Windowsa 7 i 8.1 neće dobiti opciju ažuriranja na sustav ili notifikacije. Sam Microsoft je i pokazao kako upravljati Windows 10 notifikacijama i opcijama ažuriranja, navodeći detalje poslovnom sektoru kako ih isključiti.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next