Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Intel ostvario rekordnu prodaju i7 i K-model procesora

Intel ostvario rekordnu prodaju i7 i K-model procesora

U zadnjem kvartalu 2015. Intel je zabilježio pad profita za procesore za klijente od osam posto, a razlog tome leži u povijesnom padu prodaje kompjutera. No, stvar je puno drugačija s s njihovim high-end Core i7 i K-model procesorima. Posebno je narasla prodaja njihovih 14nm K-modela 6600K i 6700K.

Kompanija navodi kako su uspjeli rasti uzastopno u drugom, trećem i četvrtom kvartalu. Računajući do studenog, 14 nanometarski proizvodi činili su više od 50 posto Client Computing volumena. Najavljeno je i izdavanje treće generacije 14 nm proizvoda, te kompanija planira 14 nm proces produžiti na pet godina, u odnosu na planiranih četiri godina. Skylake mikro-arhitekturu naslijedit će 14 nanometarski projekt kodnog imena Kaby Lake.

Brian Krzanich, CEO Intela, objavio je putem Intel Corporation Q4 2015 Earnings konferencijskog poziva, kako im je poslovanje u sektoru sigurnosti naraslo za šest posto, dok je zahvaljujući jačem fokusu dobiveno 44 posto više u operativnom prihodu.

Što se tiče njihove IoT grupe, prihodi su narasli za sedam posto, dolazeći na 2,3 milijarde američkih dolara i rušeći dosadašnji rekord.

Razvili su i klasu memorije zvanu 3D XPoint, koja je prva nova memorijska tehnologija nakon više od dva desetljeća. Za cijelu godinu, prihod od memorijskog poslovanja narastao je više od 20 posto, na 2,6 milijardi američkih dolara, što također predstavlja njihov rekord.

Unatoč najvećem padu prodaje kompjutera u povijesti, gdje se sve kompanije doživjele pad (osim Applea), Intel sa svojim proizvodnim linijama i sektorima bilježi rekordni uzlet, što predstavlja dobar smjer u budućnosti prema njihovim novim projektima, kao što su Kaby Lake, IoT itd.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next