Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson naplatio Appleu korištenje patenata

Ericsson naplatio Appleu korištenje patenata

Nakon gotovo godinu dana spora oko patenata za tehnologije mobilne komunikacije, Ericsson i Apple su postigli dogovor. Ericsson je krajem prosinca 2015. objavio da su potpisali dogovor oko tehnologije patenata, nakon čega su im dionice narasle za 7%. Iako iz švedske tvrtke nisu htjeli otkriti koliko će zaraditi na patentima, investicijska banka ABG Sundal Collier je u dopisu klijentima otkrila da bi Apple Ericssonu mogao platiti 0,5% od prihoda iPad-u i iPhone-u.

To bi godišnje iznosilo između 2 i 6 milijardi švedskih kruna, što je gotovo isti iznos u kunskoj protuvrijednosti.

Službeno stajalište Ericssona je stiglo od njihovog šefa za intelektualno vlasništvo u Kasima Alfalahija, koji je rekao da je "dogovor bio širok i pokriva zadnje 4G-LTE generacije mobilne tehnologije, kao i ranije 2G i 3G tehnologije." Uz to je potvrdio da će Ericsson nastaviti surađivati s Appleom u područjima 5G mreže i optimizacije, piše Reuters.

Podsjećamo, Ericsson je u siječnju ove godine pokrenuo postupak protiv Applea. Htjeli su postići dogovor oko plaćanja njihovih patenata za mobilne tehnologije, koje Apple koristi u svojim uređajima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next