Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Deloitte CE Technology Fast 50: Devōt najbrže rastuća hrvatska tvrtka i 4. u srednjoj Europi Istaknuto

Deloitte CE Technology Fast 50: Devōt najbrže rastuća hrvatska tvrtka i 4. u srednjoj Europi

Devōt, tvrtka za razvoj softvera, drugu godinu zaredom uvrštena je na Deloitteovu prestižnu ljestvicu najbrže rastućih srednjoeuropskih tehnoloških tvrtki.

Deloitte je objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangira najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke na temelju prosječnog ostvarenog rasta u periodu od protekle četiri godine. IT tvrtka Devōt iz Hrvatske zauzela je visoko 4. mjesto, s rastom od čak 3232 posto, što ju čini najbrže rastućom hrvatskom tvrtkom i najbolje rangiranom u kategoriji Software.

Devōt je osnovan 2016. i primarno se bavi uslugama razvoja softvera te automatizacije procesa. Snažno je usmjeren kvaliteti rada i isporuke, od kuda i ime tvrtke – od eng. riječi devotion. (predanost).

Kroz godine, tvrtka je djelovala u različitim industrijama, od HealthTecha i travel industrije do FinTecha. Uslijed pandemije, stavili su fokus na razvoj softvera za HealthTech sustave, s posebnim naglaskom na digitalizaciju zdravstvenog sustava i telemedicinu, što uključuje izgradnju složenih informatičkih sustava koji digitaliziraju proces upravljanja zdravstvenom ustanovom, kao i osiguravanje kvalitetne zdravstvene skrbi bez fizičkog odlaska liječniku.

Osnivač tvrtke Devōt, Martin Morava istaknuo je: „Zahvalni smo što smo i ove godine osvojili Deloitteovu nagradu! Tijekom proteklih godina, naš tim neumorno je radio kako bismo postigli ono što danas imamo. 2021. godina bila je značajna, ali je 2022. nadmašila sva očekivanja, što nas je dovelo do ove nagrade. Naš fokus nije bio samo na rastu, već na osiguravanju stabilnosti, što se pokazalo izrazito važnim suočavajući se s izazovima s kojima se IT sektor susreo ove godine. Od našeg službenog početka 2016. godine, naglasak je bio na visokoj kvaliteti rada i pouzdanosti isporuke. Ta posvećenost rezultirala je dugoročnim i stabilnim partnerstvima s mnogim klijentima na međunarodnom tržištu. Kao što nam je potvrdila kriza u IT sektoru ove godine, budućnost je nepredvidljiva, ali ono što možemo reći je da će Devōt nastaviti graditi čvrste temelje za naše poslovanje kako bismo bili otporni na neizvjesnosti koje se pojavljuju u ovoj industriji. Također, čestitamo svim ostalim tvrtkama koje su zasluženo zauzele svoje mjesto na listi“.

Ovo ugledno regionalno natjecanje tvrtki iz tehnološkog sektora održano je 24. godinu zaredom, a za ovogodišnju rang listu top 50 pristiglo je gotovo 400 prijava iz 16 zemalja. S pet plasiranih tvrtki, Hrvatska je treća najuspješnija država na tom popisu – iza Poljske i Češke, od kojih svaka ima po 18 plasiranih tvrtki.

Osim priznanja za najbrže rastuće kompanije, objavljeni su i rezultati za kategoriju „Tvrtke u usponu”, na kojoj se nalazi i jedna tvrtka iz Hrvatske, dok su još tri domaće tvrtke posebno predstavljene u kategoriji „Zvijezde pozitivnog utjecaja“.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next