Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Reddit otpušta pet posto zaposlenih Istaknuto

Reddit otpušta pet posto zaposlenih

Reddit je najavio kako će otpustiti oko pet posto ukupog broja zaposlenih, njih 90 od dvije tisuće.

Brojne tehnološke tvrtke, među kojima su prednjačili Amazon i Meta Platforms, smanjivale su broj radnih mjesta nakon agresivnog zapošljavanja tijekom pandemije, nastojeći se pripremiti za pad ekonomskih aktivnosti, moguće i recesiju.

Reddit, koji se 2011. godine izdvojio iz konglomerata Conde Nast, nedavno je postao zanimljiviji (potencijalnim) ulagačima zbog popularnosti WallStreetBetsa i drugih foruma na njegovoj platformi, koji su postali mjesto za špekulacije malih ulagača o dionicama.

Priprema za javnu ponudu dionica?

Glavni izvršni direktor Steve Huffman najavio je otkaze u e-mailu poslanom zaposlenicima. Huffman je naveo kako će tvrtka također smanjiti zapošljavanje do kraja godine na oko 100 ljudi. Ranije su planirali zaposliti ih 300.

U prosincu 2021. godine Reddit je potiho podnio zahtjev za inicijalnu javnu ponudu američkoj regulatornoj agenciji zaduženoj za vrijednosne papire, nakon što su oglasne ploče tvrtke postale glavno odredište dnevnih trgovaca tijekom ludnice za takozvanim meme dionicama, piše Reuters.

Fond Fidelity Blue Chip Growth nedavno je objavio kako njegov udio u Redditu vrijedi 16,6 milijuna američkih dolara, što je za 41,1 posto manje nego u kolovozu 2021. godine, kada su u tom fondu potrošili 28,2 mil. USD na kupnju dionica Reddita.

U ljeto 2021. procjenjivalo se kako bi tržišna kapitalizacija Reddita mogla dosegnuti 10 milijardi USD. Dosad je ta platforma privukla više od milijarde USD investicija. Podržavaju ju, između ostalih, Sequoia Capital i Andreessen Horowitz.

Fidelity Blue Chip Growth je također nedavno smanjio procjenu vrijednosti svog udjela u Twitteru, što je procjenu tržišne vrijednosti te tvrtke spustilo na samo 15 mlrd. USD.

Tijekom travnja iz Reddita je stigla najava kako će početi naplaćivati razvojnim programerima pristup njihovom API-ju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next