Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infinum ulaže u zadarsku tvrtku za digitalizaciju turizma Istaknuto

Infinum ulaže u zadarsku tvrtku za digitalizaciju turizma

Zadarska travel-tech tvrtka Rentlio osigurala je stratešku investiciju Infinum Venturesa - investicijskog ogranka Infinuma.

U Rentliju razvijaju cjeloviti operativni sustav za upravljanje hotelima, apartmanima i drugim tipovima turističkih objekata koji centralizira i automatizira upravljanje rezervacijama, kanalima prodaje i gostima. Sustav je plasiran na tržište 2015. godine.

Za Rentlio je ovo prvi oblik vanjskog financiranja. Iznos vrijednosti investicije nije objavljen. Prema podacima te tvrtke, od osnivanja do danas prosječno su rasli 77 posto godišnje.

Zapošljavanja i akvizicije

Investiciju Infinum Venturesa planiraju koristiti za daljnji razvoj poslovanja, poglavito u smislu povećanja tima i akvizicije novih tržišnih segmenata kroz razvoj novih funkcionalnosti.

"Turistička industrija u segmentu pružanja usluge smještaja jako zaostaje u adaptaciji na tehnološko doba. Guši se u zastarjelim i neprilagođenim sustavima dok gosti očekuju digitalno iskustvo boravka", naglasio je Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija.

Rentlijev tim trenutno broji više od dvadeset zaposlenika. Njihovu aplikaciju koristi više od osam tisuća smještajnih jedinica u preko četrdeset zemalja svijeta. Većina korisnika nalazi se na području Hrvatske, pa će se investicija i partnerstvo s Infinumom koristiti za snažno jačanje tržišne pozicije u regiji.

Rentlio također planira pojačane akvizicijske aktivnosti na globalnom tržištu, prvenstveno u zemljama poput Italije, Portugala, Španjolske i Vijetnama gdje već imaju značajniju bazu korisnika.

Ulogu savjetnika u Rentliju preuzet će osnivač i direktor Infinuma Tomislav Car, koji sličnu ulogu ima u projektima tvrtke CircuitMess mladog karlovačkog poduzetnika Alberta Gajšaka. No, također je radio s turističkim tvrtkama kao što su Maistra, Royal Caribbean i Disney Cruise Lines.

Pravno savjetovanje u zaključenju ove investicije vodila su odvjetnička društva Metelko, Knežević i Partneri te Mišković i Mišković.

Infinum Ventures je investicijski ogranak hrvatske tehnološke kompanije Infinum.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next