Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Veritas predstavio NetBackup 9 koji podržava svaki oblak, izvor podataka, računalno opterećenje i arhitekturu Istaknuto

Veritas predstavio NetBackup 9 koji podržava svaki oblak, izvor podataka, računalno opterećenje i arhitekturu

Veritas Technologies predstavlja Veritas NetBackup 9 koji donosi značajne nove funkcionalnosti koje korisnicima daju dodatne mogućnosti primjene na rubu mreže, u njezinom središtu ili u oblaku, a da pritom pojednostavljuju operativno upravljanje mrežom.

NetBackup 9 napravljen je s ciljem da odgovori na potrebe korisnika koji u primjeni imaju podatkovne centre koji se oslanjaju na više oblaka i koji u takvim heterogenim okruženjima trebaju beskompromisnu zaštitu podataka.
Veritas je NetBackupu 9 sada dodao Flex Scale, što korisnicima ostavlja otvorenu mogućnost lakog skaliranja prema van, uz pridržavanje Veritasovog referentnog dizajna. Nova arhitektura donosi hiperkonvergiran pristup zaštiti podataka koji nudi jednostavnost i skalabilnost oblaka i za podatkovne centre koji se nalaze u tvrtkama.

Uz NetBackup Flex Scale, tvrtke više ne moraju predviđati svoje buduće promjene potrebnih kapaciteta te ih ne moraju kupovati očekujući neki budući rast. Umjesto toga, mogu jednostavno dodati više kapaciteta kada im oni budu potrebni.

Tvrtke se sada mogu uskladiti s Veritasovim standardima u pogledu skalabilnosti i rasta, što smanjuje kompleksnost u upravljanju infrastrukturom koja se inače neizbježno pojavljuje prilikom korištenja raznih rješenja za zaštitu podataka u pojedinim točkama mreže.

Deepak Mohan, izvršni potpredsjednik Veritasa, rekao je: „Digitalna transformacija pomaže tvrtkama da ubrzaju isporuku svojih usluga i smanje troškove. Najbolja strategija za tvrtke koje žele prigrliti ovakve, hiperkonvergirane arhitekture, jest standardizacija na jednu odabranu platformu za zaštitu podataka. Uz NetBackup 9 s Flex Scale tehnologijom, korisnici imaju slobodu izbora uz najfleksibilnije modele primjene u praksi pa tako mogu zaštititi podatke u više od 800 raznih vrsta aplikacija neovisno o modelu skaliranja koji primjenjuju – skaliranje prema gore, skaliranje prema van ili skaliranje u oblak“.

NetBackup 9 omogućava arhitekturu s fleksibilnim skaliranjem prema van

NetBackup 9 već se može primijeniti u mnogo fleksibilnijim načinima rada od bilo kojeg drugog rješenja na tržištu. Uključivanjem novog hiperkonvergiranog pristupa skalabilnosti prema van, Veritas nastavlja širiti izbor koji je dostupan korisnicima dok istovremeno smanjuje kompleksnost, troškove i razine rizike.

Načini primjene NetBackupa sada uključuju sljedeće varijante:
• NetBackup – u oblaku, u varijanti izgradnje vlastitog servera (build your own server, BYOS), na namjenski izgrađenim mrežnim uređajima (network appliance) ili virtualnim uređajima.
• NetBackup Flex – sigurno, kontejnerizirano okruženje koje podržava više „stanara“ (tenants).
• NetBackup Flex Scale – softverski definirano, automatizirano, hiperkonvergirano rješenje za sljedeću generaciju podatkovnih centara.

NetBackup 9 donosi operativnu jednostavnost

Predstavljanje NetBackupa 9 naglašava Veritasov fokus na apstrakciju kompleksnosti IT-a u poslovnom okruženju. NetBackup pojednostavljuje upravljanje većinom dinamičkih okruženja kroz orkestriranu automatizaciju otkrivanja podataka, zaštitu i povrata podataka. U ovom posljednjem izdanju dostupne su sljedeće novosti:
• Napredna automatizacija, temeljena na jasno određenim politikama, kojom se upravlja svim aspektima primjene, instalacije, skaliranja, balansiranja opterećenjima, integracijama s oblakom te postupcima povrata podataka.
• Automatsko otkrivanje računalnih zadaća i opterećenja kako bi se skratilo vrijeme ostvarivanja prednosti za korisnika od početka primjene rješenja za zaštitu podataka, te kako bi se eliminirale eventualne rupe u zaštiti i smanjio rizik.
• Primarni fokus na API koji proširuje i produbljuje integracije s postojećim alatima u tvrtkama te postojećim radnim procesima koji se temelje na oblaku.
• Pojednostavljena zaštita podataka u velikim tvrtkama čije se ključne i kritične aplikacije oslanjaju na OpenStack okruženja.

Ashish Nadkarni, potpredsjednik grupe IDC, izjavio je: „Velike tvrtke traže načine da moderniziraju svoje podatkovne centre kombinirajući privatne i hibridne oblake, što posljedično dovodi do arhitekture sa skaliranjem pristupa prema van. NetBackup 9 osmišljen je tako da korisnicima pomogne u standardiziranom pristupu zaštiti podataka u njihovom cjelokupnom okruženju, čime se operativna jednostavnost postiže neovisno o tome o kakvim se računalnim procesima, oblaku ili načinu primjene radi. Uz Veritasovu povijest i iskustvo na području pružanja rješenja za zaštitu podataka u velikim tvrtkama, tvrtke sada mogu primijeniti izradu sigurnosnih kopija uz softverski definiran NetBackup u BYOS varijanti ili na specijaliziranim mrežnim uređajima, a odsad i u novom, hiperkonvergiranom načinu rada koji podržava skalabilnost prema van. Korisnici time dobivaju širinu pokrivanja svih računalnih procesa i zadaća koje imaju – sve u sklopu jedne, jedinstvene platforme“.

NetBackup 9 također uključuje nove funkcionalnosti koje pojednostavljuju zaštitu podataka u velikim tvrtkama u OpenStack okruženjima u kojima se izvršavaju kritični procesi. Korištenjem OpenStack API sustava NetBackup 9 može osigurati jednostavnu, bešavnu integraciju, kontrolu nad „stanarima“ te intuitivno upravljanje sustavom od strane samog korisnika.

Osim što nudi skalabilnost i poboljšanje performansi, NetBackup 9 također može značajno smanjiti troškove te pritisak na menadžment zbog administracije sustava, dok istovremeno nudi visoke performanse prilikom stvaranja sigurnosnih kopija ili povrata podataka u OpenStack okruženjima, bez obzira jesu li ona u samoj tvrtki ili na javnom oblaku.

Današnjom objavom Veritas nastavlja graditi vodeću tržišnu poziciju NetBackupa koji predstavlja najfleksibilnije rješenje za zaštitu podataka, a sada nudi još više izbora. NetBackup štiti podatke, eliminira problem podataka u silosima, smanjuje rizik i izloženost napadu ucjenjivačkim softverom (ransomwareom), pomaže u postizanju usklađenosti s politikama tvrtke i pravnom regulativom, te maksimizira ROI.

Phillip Cutrone, potpredsjednik i glavni direktor za pružatelje usluga, OEM partnere i velike klijente u HPE, rekao je: „Organizacije širom svijeta oslanjaju se na HPE kako bi osigurale visoke performanse, te svestranu i sigurnu tehnologiju kojom će optimizirati rješenja za svoje korisnike. U sklopu naše najnovije suradnje s Veritasom razvili smo, po prvi puta, certificirano rješenje pod Veritasovim brendom za NetBackup Flex Scale koje kombinira HPE ProLiant servere s Veritasovom hiperkonvergiranom arhitekturom, skaliranom prema van, te softverom za povrat podataka. Ovo novo rješenje omogućava Veritasu da korisnicima pruži sjajnu pouzdanost i globalnu podršku. Radujemo se daljnjoj suradnji s Veritasovom i njihovim distribucijskim partnerima koji će u praksi primijeniti ovo uzbudljivo novo rješenje“.

NetBackup 9 dostupan je od danas.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next