Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatska tvrtka Setcor postala pružatelj cloud usluga za europsku znanstvenu zajednicu Istaknuto

Hrvatska tvrtka Setcor postala pružatelj cloud usluga za europsku znanstvenu zajednicu

ICT tvrtka Setcor postala je jedini hrvatski pružatelj usluga za europsku znanstvenu zajednicu u trideset i dvije zemlje putem OCRE projekta (The Open Clouds for Research Environments project).

Cilj projekta je ubrzati usvajanje rada u cloudu, okupljajući pružatelje cloud usluga i istraživačku te obrazovnu zajednicu, putem "ready-to-use" ugovora. Uz Setcor, neke od uključenih platformi omogućavaju vodeće svjetske i europske tvrtke kao što su Google, Microsoft, Amazon, IBM, Oracle i T-Systems.

„Cloud rješenja su idealna za istraživačku i obrazovnu zajednicu jer svim uključenim institucijama omogućavaju alate potrebne za znanstveni rad. OCRE će moći koristiti preko deset tisuća institucija, koje će se tako u potpunosti posvetiti svojoj primarnoj djelatnosti, poput razvoja novih tehnologija ili lijekova, umjesto da traže i odabiru odgovarajuće ICT usluge. Setcor ima iznimno iskustvo u pružanju takvih usluga, a već je četiri godine i dio GÉANT-a, europske akademske računalne mreže“ – izjavio je Krešimir Jurić, direktor prodaje tvrtke Setcor.

Znanstvenici iz zemalja poput Švedske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Francuske moći će koristiti Setcor IaaS (infrastruktura kao usluga), PaaS (platforma kao usluga) i SaaS (softver kao usluga). To uključuje korištenje kompletne računalne infrastrukture, od servera do podatkovnog centra, bez ulaganja u vlastitu opremu, korištenje aplikacija bez brige za licence i održavanje te platformu za razvoj web aplikacija.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next